Drulă anunță că în octombrie va fi finalizat Pasajul Mogoșoaia

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că anul acesta vor fi finalizate următoarele proiecte de infrastructură rutieră: Pasajul Mogoșoaia, Centura Mihăilești și drumul rapid Vama Giurgiu - DN5.
Ion Dobreanu - vin, 20 aug. 2021, 19:10
Drulă anunță că în octombrie va fi finalizat Pasajul Mogoșoaia

„În afară de drumuri de mare viteză precum lotul 2 din A10 Sebeș-Turda, tronsonul 2 din DX12 Craiova-Pitești sau A3 la Târgu Mureș (care vor fi gata în următoarele luni), anul acesta se finalizează și trei dintre proiectele din sudul țării – mai mici ca amploare, dar cu un impact semnificativ pentru siguranța, confortul șoferilor și în privința reducerii ambuteiajelor”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că lucrărle la Pasajul Mogoșoaia vor fi finalizate înainte de termen, și anume în luna octombrie. În acest moment stadiul lucrărilor este la 65% din proiect.

„Vorbim, în primul rând, de încheierea lucrărilor la Pasajul de la Mogoșoaia, înainte de termen, adică în octombrie. Tot atunci se vor termina atât asfaltările din vecinătate de pe șoseaua de centură, cât și amenajarea turbogirației de la intersecția Centurii cu Strada Gării Otopeni. Traficul de coșmar din zonă va fi ameliorat, odată cu finalizarea acestor proiecte. Stadiul fizic al lucrărilor la pasaj este de 65%, iar pe șantier tocmai ce a început să fie așternut asfaltul. Cum vremea se anunță frumoasă în continuare, această etapă nu ar trebui să ridice probleme”, a anunțat ministrul .

Al doilea proiect la care s-a referit Cătălin Drulă este cel al centurii orașului Mihăilești din județul Giurgiu, localitate aflată în apropierea Capitalei. Stadiul lucrărilor la acest proiect este de 75%.

„Tot în apropiere de București, avem Centura orașului Mihăilești, care va fi și ea gata tot anul acesta, după ani și ani de tergiversări. Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 75%. În prezent, constructorul execută ultimul strat de asfalt, betonul rutier din parcări și sistemul de iluminat. Urmează lucrări de trasare a marcajelor rutiere și instalarea parapetelui de protecție”, a adăugat Cătălin Drulă.

În sfârșit, ultimul proiect la care a făcut referire ministrul este drumul rapid care va lega Vama Giurgiu de DN5. Stadiul lucrărilor la acest proiect este de 50%.

„Coborâm spre sud, către granița cu Bulgaria, unde vom avea, începând de anul acesta, un drum rapid care va lega Vama Giurgiu-Ruse cu DN5. Are câte 2 benzi pe fiecare sens, separator median și o lungime de 5,7 km. Este construit din beton, cu o tehnologie nouă – pe care aceeași firmă austriacă a implementat-o și pentru pista 2 a aeroportului Henri Coandă, deschisă anul acesta. Stadiul fizic a ajuns la 50% aici. Aceasta va fi o intrare/ieșire din țară modernă, care are și un alt mare avantaj – degrevează orașul Giurgiu de tranzitul auto și, implicit, de poluarea astfel provocată”, a încheiat Drulă.

Te-ar mai putea interesa și
Balanţa comerţului internaţional cu servicii a României a fost excedentară în 2022. Excerdentul cu ţările din afara UE a crescut cu 45% – analiză Alpha Bank
Balanţa comerţului internaţional cu servicii a României a fost excedentară în 2022. Excerdentul cu ţările din afara ...
Comerţul internaţional cu servicii al României s-a diversificat în 2022, excedentul realizat cu ţările din afara Uniunii Europene a crescut la 45% din total, de la 33% în 2021, apropiindu-se......
Profit cu peste 56% mai mare pentru Selgros în 2022. Vânzările retailerului au depășit pragul de 4 miliarde de euro
Profit cu peste 56% mai mare pentru Selgros în 2022. Vânzările retailerului au depășit pragul de 4 miliarde de euro
Selgros, al doilea retailer cash&carry de pe plan local după cifra de afaceri, a sărit anul trecut de pragul de 4 miliarde ...
Volkswagen modernizează a treia generație Touareg
Volkswagen modernizează a treia generație Touareg
A treia generație a cunoscutului SUV Volkswagen Touareg trece printr-un proces de modernizare menit să îl păstreze în ...
Primul credit persoane fizice, fără avans şi fără comisioane, pentru achiziţia panourilor fotovoltaice
Primul credit persoane fizice, fără avans şi fără comisioane, pentru achiziţia panourilor fotovoltaice
ProCredit Bank lansează creditul ProGreen pentru panouri fotovoltaice dedicat persoanelor fizice, fără avans și fără ...