1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Drulă: 10% din banii naționali pentru Transporturi se duc ca subvenție pentru metroul din București

Aproape 10% din fondurile alocate pentru transporturi de la bugetul țării reprezintă doar subvențiile pentru metroul din București, a declarat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, în cadrul unui interviu pentru Hotnews. Noul șef al Transporturilor consideră că Magistrala 6 de metrou nu ar mai trebui continuată de la Băneasa către aeroport și că fondurile ar trebui redirecționate către continuarea Magistralei 5 de la Eroilor la Iancului.

21 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

"Aproape 10% din banii naționali de transporturi se duce ca subvenție pentru metroul din București, este subiect de dezbatere", a spus Cătălin Drulă pentru Hotnews.

Pe de altă parte, există mii de kilometri de cale ferată abandonați, pentru care nu s-au alocat deloc fonduri, a adăugat Drulă.

De asemenea, CFR Călători are o mie de vagoane la gard și reușește să repare doar 20 pe an, timp în care alte 100 se strică și ajung la gard.

El a spus că trebuie onestitate și discutate aceste probleme. Ca soluție, Drulă a vorbit despre accesarea fondurilor prin PNRR.

Legat de închiderea liniei de cale ferată către Aeroporturl Otopeni, ministrul Transporturilor a vorbit despre lucrări prevăzute deja în contract, sudura după un anumit tonaj, care nu au fost însă anunțate în momenul deschiderii liniei, înainte ca el să preia mandatul.

Pe de altă parte, Drulă a spus că oricum sunt puțini călători la aeroport și trenurile circulă mai mult goale.

În legătură cu investițiile în metroul bucureștean, ministrul Transporturilor a reiterat ideea prioritizării Magistralei 5 de metrou.

Subvenția la metrou a fost anul trecut de 687 milioane de lei, potrivit ministrului Transporturilor.

De asemenea, a ridicat problema construirii Magistralei 6 de metrou, care ar trece prin "cea mai puțin densă zonă", unde sunt mai mult păduri.

"M6 de la Băneasa la Otopeni, Comisia Europeană a refuzat finanțarea lui și cred că acele fonduri ar trebui redirecționate către M5. Hai să nu facem o investiție doar că sună bine. Linia M5 care a fost deschisă în septembrie are 1.000 de angajați, pentru cei 5 km cu 10 stații. Metroul e o infrastructură care cere bani pentru întreținere, după ce ai deschis", a declarat Drulă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO