Drumul Expres Arad – Oradea, încă un pas spre lansarea la licitație: ANPM emite acordul de mediu

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) emite acordul de mediu pentru Drumul Expres Arad - Oradea. Astfel, proiectul promovat de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, mai parcurge o etapă necesară lansării la licitație pentru execuția lucrărilor.
Anemona Andone - vin, 22 sept. 2023, 22:05
Drumul Expres Arad - Oradea, încă un pas spre lansarea la licitație: ANPM emite acordul de mediu

„Agenția Națională pentru Protecția Mediului anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:”Drum Expres Arad – Oradea” amplasat pe teritoriul județelor Arad și Bihor, titular Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, se arată pe site-ul instituției.

Proiectul acordului de mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, precum şi la următoarea adresă de internet www.anpm.ro/ Reglementari/ Acordul de mediu/Drafturi acte reglementare.

Observaţiile/contestaţiile publicului se primesc la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului până la data de 28 septembrie 2023, se precizează în anunțul ANPM.

În iulie 2023 a fost semnat la Ministerul Transporturilor contractul de finanțare din fonduri europene pentru realizarea proiectului tehnic al drumului expres Arad – Oradea, a informat atunci Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Acesta estima că în august urma să se încheie procedura de avizare a studiului de fezabilitate.

Valoarea totală a documentațiilor tehnice (studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, autorizația de construire și documentația achizițiilor publice) este de 11 milioane de euro. În această primă etapă se asigură finanțarea studiului de fezabilitate în valoare de 4,4 milioane de euro, explica Bolojan.

Acestea mai spunea în iulie că, în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost analizat studiul de fezabilitate al drumului expres Arad – Oradea și că mai urmau să fie obținute niște avize, printre care unul dintre cele mai importante era cel de mediu, având în vedere ariile protejate limitrofe traseului drumului expres.

„După publicarea hotărârii de guvern și aprobarea proiectului tehnic, se va demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor”, menționa șeful CJ Bihor pașii care ar mai trebui parcurși pentru implementarea proiectului.

În primăvară, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima că Drumul Expres Arad – Oradea va fi scos la licitație în această toamnă.

Noua șosea de mare viteză din Vestul României va avea circa 120 de kilometri, valoarea construcției fiind estimată la aproximativ un miliard de euro.

Te-ar mai putea interesa și
BRD a fost desemnata Banca Anului 2023 în România de către revista The Banker
BRD a fost desemnata Banca Anului 2023 în România de către revista The Banker
BRD Groupe Société Générale a primit joi, 30 noiembrie, la Londra, din partea revistei britanice ’’The Banker’’, parte a grupului ”Financial Times”, titlul de ’’Banca anului în......
STB a vândut cu 16% mai multe abonamente în primele nouă luni. A scăzut numărul amenzilor – viceprimar
STB a vândut cu 16% mai multe abonamente în primele nouă luni. A scăzut numărul amenzilor – viceprimar
Societatea de Transport București (STB) SA a vândut în primele nouă luni ale acestui an 1,76 milioane de abonamente, ...
Chisăliţă (AEI): Mixul energetic al României trebuie să conţină în viitor energie nucleară mică şi mare
Chisăliţă (AEI): Mixul energetic al României trebuie să conţină în viitor energie nucleară mică şi mare
Mixul energetic viitor al României trebuie să conţină energie nucleară mică şi mare, iar din acest punct de vedere ...
Primul tren nou achiziționat în România în 20 de ani a ajuns în Gara de Nord VIDEO
Primul tren nou achiziționat în România în 20 de ani a ajuns în Gara de Nord VIDEO
Primul tren achiziționat de statul român, la mai bine de 20 ani de la ultima achiziție de trenuri, tocmai ajunge în Gara ...