DSP Ilfov: În mai multe localităţi sunt probleme cu calitatea apei potabile

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a prezentat joi, într-o informare adresată populaţiei, situaţia calităţii apei în mai multe localităţi din judeţ, din care două au primit notificare de respingere, conform ultimelor analize efectuate.
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 10:28
DSP Ilfov: În mai multe localităţi sunt probleme cu calitatea apei potabile

Astfel, în localitatea Berceni sistemul de aprovizionare cu apă potabilă, operat de primărie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu şi mangan.

Şi pentru localitatea 1 Decembrie, unde sistemul de aprovizionare cu apă a fost preluat tot de societatea EuroApavol SA, s-a primit notificare de respingere datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu.

La Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Ciorogârla, Baloteşti, Corbeanca şi Afumaţi calitatea apei este corespunzătoare şi populaţia a fost informată prin Autoritatea Publică Locală că apa poate fi folosită pentru băut, prepararea hranei şi alte scopuri casnice.

În localitatea Dărăşti parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia manganului, iar la Snagov – Ghermăneşti parametrii determinaţi sunt în limite normale cu excepţia nitraţilor.

DSP Ilfov precizează că monitorizează permanent calitatea apei din judeţ. Atunci când se constată depăşiri ale parametrilor de calitate ai apei furnizate prin sistemele publice din judeţul Ilfov sunt stabilite măsuri şi termene de remediere pentru operatorii de apă care au înregistrat neconformităţi şi sunt informate autorităţile administraţiei publice locale cu privire la calitatea apei şi măsurile care trebuie întreprinse. În cazul în care se constată că apa nu poate fi folosită în scop potabil, este informată populaţia din localitatea respectivă să nu folosească apa pentru băut sau prepararea hranei, ci numai în scop igienic.

Totodată, ca urmare a informării DSP Ilfov, societatea Apă-Canal Ilfov afirmă, într-un comunicat difuzat joi, că apa distribuită în judeţ poate fi folosită pentru băut, pentru prepararea hranei, precum şi pentru alte scopuri casnice.

‘Apa distribuită în aria de operare a companiei noastre, respectiv în localităţile Pantelimon, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domneşti, Dobroeşti, Brăneşti, Cernica, Glina, Baloteşti, Ciolpani, Tunari şi Mogoşoaia, se încadrează în parametrii de potabilitate şi poate fi distribuită populaţiei ca apă destinată consumului uman, poate fi folosită pentru băut, pentru prepararea hranei, precum şi pentru alte scopuri casnice’, se arată în comunicatul SC Apă-Canal Ilfov SA.

Sursa citată menţionează că adresele DSP, precum şi buletinele de analiză a calităţii apei potabile pot fi consultate pe site-ul companiei – www.acilfov.ro, secţiunea Calitate Apa.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...