Dubai: A început contrucţia celui mai înalt turn din lume

În Dubai au început luni lucările de construcţie la cel mai înalt turn din lume, o structură mai înaltă chiar şi decât celebrul Burj Khalifa, care în prezent, de la înălţimea de 828 de metri, deţine recordul pentru cel mai înalt zgârie-nori din lume, conform AFP.
Economica.net - lun, 10 oct. 2016, 20:26
Dubai: A început contrucţia celui mai înalt turn din lume

Suveranul din Dubai, şeicul Mohamed ben Rached Al-Makhtoum, a dat undă verde lucrărilor de construcţie a turnului Dubai Creek Harbor, din centrul acestui oraş-stat.

‘În 2020, anul Expoziţiei Universale ce va fi organizată la Dubai, această structură va deveni cel mai înalt turn din lume’, conform unui comunicat publicat cu ocazia deschiderii lucrărilor.

În luna aprilie gigantul imobiliar Emaar a anunţat construcţia acestui turn despre care susţinea că va fi mai înalt decât Burj Khalifa, fără a-i preciza însă înălţimea exactă. Costurile construcţiei au fost estimate la aproximativ 1 miliard de dolari (900 de milioane de euro).

Conceput de arhitectul hispano-elveţian Santiago Calatrava Valls, turnul va fi dotat cu o platformă de observaţie şi între 18 şi 20 de etaje rezervate pentru hoteluri şi restaurante.

Turnul Burj Khalifa, inaugurat în ianuarie 2010, a devenit una dintre bijuteriile acestui emirat, o destinaţie turistică din ce în ce mai populară.

În cursa pentru cea mai înaltă clădire din lume, compania Kingdom Holding a prinţului saudit Al-Walid ben Talal a lansat construcţia la Jeddah (port saudit la Marea Roşie) a unui turn care va depăşi înălţimea de 1.000 de metri, conform AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Raport: Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajați
Raport: Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajați
Peste 75% dintre companiile din România sunt fraudate de proprii angajați, perioadele de criză amplificând fenomenul fraudei ocupaționale, potrivit unei analize a Corporate Intelligence Agency,......
SAS, cu operațiuni și în Romania, pregătește listarea la Bursă
SAS, cu operațiuni și în Romania, pregătește listarea la Bursă
SAS, lider global în analytics, și-a anunțat intenția de a fi “gata” pentru o ofertă publică inițială (IPO-ready) ...
EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște
EnelX instalează două centrale fotovoltaice de 2 MWp pentru Nimet Târgoviște
Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, construiește două centrale fotovoltaice ...
Gheorghiţă: La varianta Delta, încărcătura virală a persoanelor infectate este estimată la circa o mie de ori mai mare decât infecţia cu varianta iniţială
Gheorghiţă: La varianta Delta, încărcătura virală a persoanelor infectate este estimată la circa o mie de ori mai ...
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că o persoană care se infectează ...