UPDATE Camera Deputaţilor: Amendament privind dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptat în Comisia pentru muncă

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, conform unui amendament adoptat, marţi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor.
Economica.net - mar, 17 dec. 2019, 15:21
UPDATE Camera Deputaţilor:  Amendament privind dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptat în Comisia pentru muncă

Totodată, în baza propunerii formulate de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

Astfel, au fost aduse modificări OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin 1 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Raportul favorabil a fost adoptat cu 16 voturi pentru şi 6 abţineri.

„Am eu un amendament, la care vă rog să achiesaţi, de dublare a alocaţiilor. (…) Pentru copiii cu handicap de la 0-18 ani să fie 600 de lei, pentru ceilalţi copii să fie 300 de lei”, a declarat social democratul.

Întrebat care ar fi impactul bugetar al unei astfel de măsuri, Adrian Solomon a apreciat că ar fi vorba despre „vreo două miliarde”. Cristian Seidler a declarat că nu se poate legifera în baza unei estimări aproximative şi a cerut o evaluare a impactului bugetar din partea Guvernului.

„Da, va face (evaluarea, n.r). În timp ce lucrează la buget, va face şi acest calcul şi ne va spune. Ce să vă facem? Credeţi că Guvernul PSD ştia, când s-au dublat în Parlament alocaţiile, cât era impactul? A aflat. (…) Pentru copii e un lucru foarte bun”, a replicat Adrian Solomon.

Prevederile ar urma să intre în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care se publică actul normativ în Monitorul Oficial.

Proiectul urmează să fie supus votului în plenul Camerei Deputaţilor.

Dublarea alocaţiilor pentru copii, amendament adoptat în Comisia pentru muncă

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, conform unui amendament adoptat, marţi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, scrie Agerpres.

De asemenea, în baza amendamentului propus de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...