Duminică se redeschide circulaţia pe autostrada A1 Orăştie – Sibiu, între Sălişte şi Cunţa – surse oficiale

Circulaţia pe autostrada A1 Orăştie - Sibiu, între nodurile rutiere Sălişte (judeţul Sibiu) şi Cunţa (judeţul Alba) (km 270+020 - km 292+455), se va redeschide duminică după-amiaza, după ce constructorii au reuşit să remedieze degradările constatate la kilometrul 275+650 de metri, au precizat pentru AGERPRES surse oficiale.
Economica.net - Dum, 09 oct. 2016, 09:31
Duminică se redeschide circulaţia pe autostrada A1 Orăştie - Sibiu, între Sălişte şi Cunţa - surse oficiale

‘Circulaţia se va deschide în cursul acestei după-amieze, spre seară, se vor da la o parte balizele, nu va fi nimic cu tăieri de panglici. Anunţul oficial va fi făcut în cursul acestei zile de cei de la CNADNR’, au explicat sursele oficiale citate de AGERPRES.

Circulaţia pe A1 Orăştie – Sibiu, între Sălişte şi Cunţa, a fost oprită timp de un an, după ce s-au constatat fisuri în asfalt.

La începutul lunii septembrie 2015, Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADNR) a anunţat închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1 Orăştie – Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) – Nod rutier Cunţa (km 292+455), datorită problemelor apărute la la km 275+650 al autostrăzii.

Proiectul Autostrăzii Orăştie – Sibiu, ca parte a Reţelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 kilometri de autostradă care leagă cele două oraşe. Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanţarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Autostrada a fost împărţită în 4 loturi. Loturile 1 şi 2, având lungimea de circa 44 kilometri, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 şi 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce priveşte Lotul 3 (Sălişte – Cunţa) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porţiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranţa traficului rutier.

Deocamdată, autovehiculele sunt deviate pe DN1, în judeţul Sibiu, până când se reia traficul pe autostrada A1, între Sălişte şi Cunţa.

După ce se va redeschide circulaţia pe A1, între Sălişte şi Cunţa, CNADNR a anunţat deja că va monitoriza din punct de vedere geotehnic şi structural zonele cuprinse pe lotul 3 al autostrăzii.

‘Precizăm că monitorizarea efectivă va începe imediat după finalizarea lucrărilor printr-un sistem modern de monitorizare. Conform procesului de transparentizare promovat de conducerea companiei, CNADNR SA va prezenta în continuare toate informaţiile conform realităţii executării proiectului. Invităm pe toţi cei interesaţi să solicite informaţii privind execuţia acestor lucrări, CNADNR SA urmând să răspundă cu promptitudine acestor solicitări. Este foarte important ca acest proiect executat în regie proprie să fie asumat şi finalizat în condiţii de siguranţă a circulaţiei’, se arată într-un comunicat de presă.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean, până la momentul la care va putea valorifica gazele de mare adâncime......
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ...
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Agenţia de evaluare financiară Moody's a confirmat la "Baa1" ratingul Bulgariei pe termen lung, în valută şi monedă ...
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Centrala pe gaze în ciciu combinat de la Brazi, operată de Petrom, a înregistrat anul trecut o producție-record de energie ...