1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Dumitru Bucşaru, audiat de poliţişti. Este suspect de fraudă în cazul insolvenţei proiectului imobiliar Green City

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru va fi adus la audieri de poliţişti după ce el şi vărul său sunt suspectaţi de bancrută frauduloasă şi distrugere. Conform poliţiştilor care anchetează acest caz, cei doi au contractat un credit bancar de 30 de milioane de euro pentru a construi un complex imobiliar de lux la marginea Capitalei. Bucşaru (fost patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni) a băgat în insolvenţă firma care s-a ocupat de dezvoltarea complexului după care a vândut activele cu ajutorul unor acte false, informează ROMÂNIA TV.

05 mar, 2015 | ROMÂNIA TV

Ansamblul Green City a fost dezvoltat prin intermediul mai multor firme. Toate se aflau în insolvenţă sau faliment, în anul 2014, conform Capital. Trei dintre acestea, adică Valahorum SRL, Clean Optim Serv şi Green City, au ca administrator judiciar firma Euro Insol, Comaico SRL, este administrată de Zamfirescu Racoţi & Partners, Radstock Construcţii, este administrată de Casa de Insolvenţă Transilvania, iar Green City Residence, are ca lichidator judiciar compania AA Total Insolvency.

În cadrul proiectului au fost construite aproximativ 700 de case.

65 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, efectuează 7 percheziţii la locuințele şi societățile comerciale a trei persoane bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere.

Activitățile se desfăşoară pe raza judeţelor Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, prezentând evidențe contabile nereale lichidatorului judiciar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, până în present, este de 1.500.000 de lei. Șase persoane, bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere, vor fi conduse la audieri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO