După Blue Air, şi Wizz Air zboară de la Bucureşti la Lisabona. Care sunt preţurile biletelor

Compania aeriană TAP Portugal anunţa la începutul acestei săptămâni că renunţă la zborurile pe ruta Bucureşti-Lisabona. Înlocuitorii nu au întârziat să apară. Prima companie care a introdus zboruri spre capitala Portugaliei a fost Blue Air. Cel mai nou competitor intrat pe această rută este Wizz Air. 
Economica.net - Dum, 24 ian. 2016, 08:46
După Blue Air, şi Wizz Air zboară de la Bucureşti la Lisabona. Care sunt preţurile biletelor

TAP Portugal a fost singurul operator aerian care a legat ani la rând Bucureştiul de Lisabona şi va renunţa la aceste zboruri începând cu 27 martie. În trecut, doar Blue Air a mai operat zboruri spre capitala Portugalia, însă a renunţat la zboruri.

Acum, cu golul lăsat pe o rută cu un potenţial de cel puţin 30.000 de pasageri/an, operatorii low-cost au început să profite de locul lăsat liber de TAP Portugal. Prima companie care a făcut acest pas este Blue Air, care va începe operarea zborurilor spre Lisabona din 2 iunie, cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână.

Cel mai recent anunţ vine de la Wizz Air, care va începe operarea primelor zboruri pe ruta Bucureşti-Lisabona din 22 mai, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână. 

Care sunt preţurile la biletele spre Lisabona

Pentru perioada 5-12 iunie, un bilet de avion dus-întors la Wizz Air cost 558 de lei/139 de euro, fără bagal de cală şi alte taxe. Pentru perioada 10-17 iulie, preţul biletului este de 718 lei/170 de euro, pentru perioada 14-21 august, preţul este de 818 lei/193 euro, iar pentru perioada 11-18 septembrie, preţul biletului este de 718 lei/170 euro. 

Blue Air nu zboară în aceleaşi zile precum Wizz Air. Un bilet dus-întors la Blue Air costă în perioada 4-11 iunie 589 lei/135 euro, fără bagaj la cală sau alte taxe. Pentru perioda 6-19 iulie, biletu costă 680 lei/155 euro, pentru perioada 13-20 august preţul biletului este de 660 lei/150 euro, iar pentru perioada 10-17 septembrie, preţul este de 550 lei/123 euro. 

Ce face Ryanair 

Rămâne de văzut dacă şi gigantul Ryanair va ataca această rută, deşi în toamna anului trecut, David O’Brien, directorul comercial al companiei, spunea pentru ECONOMICA.NET că o un astfel de zbor ar bloca un avion pe o perioadă de timp prea mare. 

„Ne uităm în mod activ la oportunităţi şi nu ne uităm la numărul de competitori pe o rută, ci la nivelul de tarif perceput pe rutele respective. Dacă sunt tarife mari pe aceea rută şi Ryanair are cel mai mic cost din industrie, atunci ne interesează. De exemplu, Lisabona este interesantă, dar nu trebuie să ne uităm la care e cea mai bună ruta pentru Bucureşti, ci la utilizarea efectivă a avioanelor noastre. E vorba de un zbor mai lung de patru ore”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, David O’Brien, directorul comercial din cadrul Ryanair, prezent la Bucureşti.

Şi pentru a exemplifica, O’Brien spune că cea mai bună decizie pe care a luat-o în ultimul an a fost cea de deschidere a rutei Atena-Santorini, unde preţurile sunt aceleaşi ca de la Bucureşti la Lisabona, pentru că e doar un singur operator, Aegean Airlines, dar zborul e de doar 25 de minute. „Eu pot să fac trei, patru zboruri spre Santorini în aceeaşi zi, în timp ce la Lisabona zbor doar o singură dată. Bucureştiul are potenţial, dar nouă ne blochează avionul o jumătate de zi”, mai spune O’Brien.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...