1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

News

După şase luni de declin, piaţa tabletelor înregistrează o creştere solidă în trimestrul al doilea. Care sunt cele mai vândute modele

După două trimestre consecutive de declin, piața mondială a tabletelor a înregistrat o creștere anuală de 18,6% în al doilea trimestru al anului, cu livrări în valoare totală de 38,6 milioane de unități, conform datelor preliminare ale International Data Corporation (IDC). Unul dintre motivele acestei performanţe este faptul că tot mai mulţi oameni au cumpărat astfel de dispozitive pentru divertisment, afaceri și e-learning, având în vedere că blocajele legate de COVID-19 continuă să restricționeze multe activități.

02 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

Apple a livrat 12,4 milioane de unități în T2 şi ocupă din nou prima poziție a topului. Pe măsură ce problemele logistice s-au diminuat, producătorul american a fost capabil să pompeze un număr mare de expedieri și să înregistreze o creștere de 1,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. IPad-ul de 10,2 inci continuă să fie cea mai bine vândută tabletă al Apple datorită prețului accesibil și capacității de conectare la o tastatură. iPad Air și cel mai recent iPad Pro au reușit să mențină, de asemenea, vânzările.

Samsung a menținut poziția numărul doi și a înregistrat o creștere a vânzărilor de 42,5, la 7 milipane de dispozitive. O mare parte din această creștere este atribuită reîncărcării stocurilor și cererii mari din comenzile efectuate de consumatorii care lucrează şi învaţă la domiciliu.

Huawei a livrat 4,8 milioane de unități în trimestrul 2, mai mult cu 43,5% faţă de T2 2019. Compania a reușit să obțină mai mult de două puncte procentuale cotă de piaţă, comparativ perioada aprilie-iunie 2019. Huawei a continuat să se confrunte cu provocări semnificative în afara Chinei, dar cu toate acestea a reușit să înregistreze o creștere de la an la an atât în Europa, cât și în restul Asiei şi Pacificului.

Amazon.com a recâștigat a patra poziție, cu o creștere de 52%. De asemenea, compania a obținut o cotă de la 7,3% în trimestrul 2 al anului trecut până la 9,3% în prezenz. În încercarea de a profita la maxim de situație, vânzătorul a lansat, de asemenea, noi tablete Fire HD de 8 inci cu procesor modernizat și stocare pentru a satisface utilizatorii care caută dispozitive ieftine pentru consumul de conținut.

Lenovo a terminat trimestrul 2 pe poziția a cincea, înregistrând o creștere de 51%, la 2,8 milioane de unități. Portofoliul divers a ajutat compania să intre în toate piețele de pe glob, cu toate acestea, tabletele sale din categoria lower end par să fie cele mai căutate dispozitive. În trimestrul actual Lenovo a reușit să gestioneze creșterea în toate regiunile, cu excepția Chinei, datorită concurenței puternice din partea Huawei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO