DZT: Până în 2030, numărul românilor care îşi vor petrece vacanţa în Germania se va dubla

Numărul turiştilor români care vor vizita Germania va creşte, până în 2030, la 1,6 milioane, dublu faţă de nivelul actual, estimează Organizaţia Germană pentru Turism (DZT), care se aşteaptă ca industria de turism intern a Germaniei să atingă 121,5 milioane de înnoptări, cu 80% mai multe decât în 2015, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 30 mart. 2016, 14:25
DZT: Până în 2030, numărul românilor care îşi vor petrece vacanţa în Germania se va dubla

Germania a primit, anul trecut, 801.705 de turişti români, în creştere cu peste 10% comparativ cu 2014, iar până în 2030, numărul lor se va dubla, potrivit unei estimări făcute de directorul de marketing şi vânzări al DZT, Cristian Sallai.

Tot mai mulţi români aleg să călătorească în Germania, mulţi în interes de afaceri, aşa cum se ştie, însă şi mai mulţi merg în vacanţe. Românii sunt atraşi mai ales de obiectivele turistice ale Bavariei, dar şi de marile oraşe precum Berlin, München (pentru festivalul Oktoberfest), Nürnberg, Stuttgart sau Frankfurt.

În prezent, Germania este a doua cea mai vizitată ţara de către europeni, după Spania, cu 79,7 milioane de înnoptări ale ospeţilor de peste graniţe în 2015.

Cu o cotă de participare de 56% din totalul călătoriilor din Europa către Germania, concediul reprezintă cel mai puternic segment al pieţei. Numărul călătoriilor în scop de vacanţă a crescut în 2015, comparativ cu anul precedent, cu încă 5%, ajungând la 29 de milioane, potrivit datelor DZT.

La nivel mondial, s-au înregistrat în 2015 un miliard de călătorii în străinătate, 573 de milioane dintre acestea având ca destinaţie Europa. Germania a participat la acest volum mondial cu un total de 59 milioane de călătorii, în creştere cu 4% comparative cu anul anterior, arată datele înregistrate de Institutul de Cercetare a Pieţei IPK International, în urma evaluării datelor preliminare ale World Travel Monitor.

Cu o creştere mai mică, de 3%, până la cu 56,8 milioane de călătorii, Spania rămâne pe primul loc în clasamentul destinaţiilor turistice din Europa. Franţa păstrează locul trei, cu o creştere de 2%, ajungând la 39,1 milioane de călătorii. Pe următoarele locuri se situează Italia (35 milioane de călătorii) şi Austria (26 milioane de călătorii). Din ţările de peste ocean, Germania a înregistrat, anul trecut, 7 milioane de călătorii.

Germania reprezintă destinaţia numărul 1 a europenilor când vine vorba de a vizita diferitele oraşe. Circa 10 milioane de călătorii în marile oraşe germane s-au tradus într-un plus de 5% în anul 2015 în ceea ce priveşte numărul de turişti străini veniţi să viziteze Germania.

Totodată, Germania rămâne lider pe piaţa de turism de afaceri în Europa. 3,6 milioane de călătorii la congrese/conferinţe (cu 8% mai mult faţă de anul precedent) şi 2,8 milioane de vizitatori ai diferitelor târguri/expoziţii sunt cifrele care întăresc această poziţie.

În total, europenii au cheltuit, anul trecut, pentru transport, cazare, masă, shopping, în timpul călătoriei în Germania, precum şi în cadrul sosirii şi plecării din ţară, 31,9 miliarde de euro, cu 8% mai mult decât în anul anterior.

Până în 2030, industria de turism intern a Germaniei ar putea să atingă 121,5 milioane de înnoptări, cu 80% mai multe decât în prezent, estimează DZT.

Organizaţia Germană pentru Turism este „asociaţia turistică” naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public privat, cu sediul central în Frankfurt. DZT are 30 de reprezentanţe în diferite ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...