E-Coli descoperită în carne de mici, hamburger şi carcasă de ovine. Produsele erau vândute inclusiv in Bucureşti

Inspectorii sanitar veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la patru probe prelevate din carne şi produse din carne comercializate în supermarketuri şi carmangerii din Bucureşti şi judeţele Buzău, Gorj şi Tulcea, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Economica.net - lun, 05 dec. 2016, 16:01
E-Coli descoperită în carne de mici, hamburger şi carcasă de ovine. Produsele erau vândute inclusiv in Bucureşti

În perioada 31 octombrie – 25 noiembrie 2016, în cadrul Planului Naţional de Control, au fost prelevate şi analizate un număr de 166 probe, din anumite categorii de produse, din care: 113 probe din carne şi produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi dobrogeni, şnitel mânzat, hamburger vită) şi 53 de probe din lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, caşcaval afumat, caş bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, caşcaval afumat).

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din unităţi din Bucureşti şi judeţele Buzău, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mureş, Prahova, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Hunedoara, Timiş, Harghita, Maramureş, Neamţ, Galaţi, Mehedinţi, Cluj, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Brăila, Ialomiţa, Vâlcea, Satu Mare, Tulcea, Timiş.

În perioada menţionată, a fost depistată prezenţa E-Coli la patru probe prelevate din: pastă de mici (carmangerie, municipiul Bucureşti), suprafaţă carcasă de ovină-test de sanitaţie (abator, judeţul Buzău), hamburger (supermarket, judeţul Gorj) şi mici, amestec porc cu vită (supermarket, judeţul Tulcea).

Potrivit reprezentanţilor ANSVSA, cinci probe prelevate se află încă în lucru.

Conform raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai – 25 noiembrie 2016, au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, în 62 de probe buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă.

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...