1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

E oficial: actul care desființează Antifrauda a ajuns în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență care desființează Direcția Antifraudă așacum o cunoaștemazi și o transformă în departament ANAF a fost publicat azi în Monitorul Oficial. Ordonanța a făcut parte din pachetul de 25 date de guvernul Orban în noapte de dinaintea demiterii guvernului prin moțiune de cenzură.

12 feb, 2020 | ECONOMICA.net

OUG prevede desființarea Direcției Antifraudă, cadirecție specială, și transformarea ei în departament normal din ANAF.

În noua Direcţie Antifraudă se vor desfiinţa funcţiile specifice de inspector general, general adjunct, inspector şef şi inspector antifraudă. Prin aceasta, Ministerul Finanţelor urmăreşte să scadă cu 45% numărul de posturi de conducere din ANAF. 

Inspectorii, care vor deveni simpli funcţionari, îşi vor păstra uniformele şi chiar arma din dotare, acolo unde e cazul, dar principala schimbare, după rescrierea funcţiilor, ar fi că mobilitatea de personal sporeşte, până acum Antifrauda angajând personal doar pe bază de examen. După această Ordonanţă,  sunt permise migrări simple din alte departamente ANAF şi chiar şi din alte instituţii. Actul prevede înfiinţarea unei Direcţii de analiză de risc, care ar veghea la eliminarea suprapunerii controalelor la agenţii economici şi la alocarea eficientă a resurselor Agenţiei. Între altele, OUG prevede un număr maxim de posturi al ANAF cu 2.000 mai mic decât azi. 


Puteți vedea aici prevederile

Ordonanța a fost contestată de Sindicatul din Finanțe

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO