E oficial: Armata germană va recruta tineri din ţările UE. Cât poţi câştiga ca soldat al Bundeswehr-ului

Germania a anunţat în noua Carte Albă a politicii de securitate germane şi a viitorului Bundeswehr-ului, document programatic în domeniul apărării naţionale, făcut public recent, că vrea să recruteze personal din UE pentru forţele armate federale. Aceasta este una dintre măsurile prin care vrea ca Bundeswehr-ul să devină o armată puternică şi unul dintre cei mai atractivi, competitivi, flexibili şi moderni angajatori din Germania. În prezent, potrivit statisticilor, soldaţii din forţele armate federale germane câştigă între circa 2.380 de euro şi 3.150 de euro lunar, iar ofiţerii încasează între 3.700 euro şi 4.300 euro pe lună. 
Ion Dobreanu - mie, 17 aug. 2016, 21:01
E oficial: Armata germană va recruta tineri din ţările UE. Cât poţi câştiga ca soldat al Bundeswehr-ului

Forţele armate federale (Bundeswehr) vor deveni un angajator de top competitiv, flexibil şi modern, potrivit noii Cărţi Albe a a politicii de securitate germane şi a viitorului Bundeswehr-ului. Cartea Albă este unul dintre cele trei documente programatice în domeniul apărării naţionale în Germania, are 144 de pagini şi a fost făcută publică în luna august a acestui an.

De la Războiul Rece încoace, capacitatea forţelor armate federale (Bundeswehr-ului) a scăzut semnificativ şi sistematic, ajungând acum la cel mai scăzut nivel, se arată în noua Carta Albă a politicii de securitate germane.

Germania regândeşte din temelii politica de recrutare în cadrul forţelor armate federale. În primul rând, anunţă că reducerea numărului de posturi din armată a luat sfârşit. Germania are nevoie de o armată puternică şi vrea să devină unul dintre cei mai atractivi angajatori. În acest sens, anunţă o schimbare de paradigmă a politicii de personal a forţelor armate federale, care implică, printre altele, recrutarea de personal din ţările UE, fără cetăţenie germană, cum se cere în prezent. 

Salariile din armata germană sunt net superioare celor acordate armatelor comunitare, în special din Europa Centrală şi de Est.

Cât câştigă acum militarii din forţele armate federale

Statisticile arată că soldaţii câştigă între circa 2.380 euro şi 3.150 de euro lunar; căpitanii – între 3.700 de euro şi 4.740 euro pe lună; ofiţerii câştigă între 3.700 euro şi 4.300 euro pe lună, iar sergenţii major – în jur de 4.600 euro pe lună.

În ceea ce priveşte politica de recrutare în cadrul forţelor armate federale, cuvântul de ordine în Noua Carte Albă a politicii de securitate germane şi a viitorului Bundeswehr-ului este flexibilitatea personalului. Noua Carte Albă propune ajustarea numărului de angajaţi din Bundeswehr, în acord cu nevoile punctuale ale armatei, inclusiv prin recrutarea specialiştilor pe perioade determinate pentru a răspunde provocărilor punctuale cu care se va confrunta Germania.

Noua politică de personal din forţele armate federale promite salarii mai mari, condiţii de muncă atractive şi flexibile, echilibru între viaţa profesională şi cea de familie, oportunităţi de învăţare şi de tranining, adaptate la nevoile tot mai complexe ale armatei, asigură condiţiile legale pentru un transfer flexibil de expertiză dintre sectorul privat şi Bundeswehr. O armată puternică este una în care este stimulată diversitatea de etnie, gen, orientare sexuală, vârstă şi religie, se arată în noua Carte Albă a politicii de securitate germane.

În sondajele de opinie, Bundeswehr-ul e perceput de către populaţie ca un angajator de încredere care asigură şi garantează educaţie şi training de calitate.

În prezent, Bundeswehr-ul are un deficit de ingineri, experţi IT şi personal medical. Guvernul îşi propune să recruteze cu prioritate specialişti din aceste arii de expertiză. De asemenea, trebuie să crească ponderea femeilor din armata germană şi a minoritarilor etnici şi creează condiţiile legale ca rezerviştii, mai ales cei specializaţi în securitate cibernetică, să poată livra expertiză ori de câte ori armata are nevoie de ei.

Te-ar mai putea interesa și
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor, așa cum a fost aceasta propusă în proiectul de OUG privind modificarea Codului fiscal, discriminează jucătorii pe platformele......
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă ...
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...