1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

E oficial: Franklin Templeton renunţă la listarea FP la Varşovia. Vrea la New York

Franklin Templeton a renunţat la ideea de a lista Fondul Proprietatea (FP) la Varşovia şi urmează ca în primul trimestru al anului viitor să facă o nouă propunere privind piaţa pe care să fie cotate acţiunile Fondului, a declarat managerul FP, Greg Konieczny, la AGA. Printre bursele vizate fiind bursa de la Londra sau New York.

22 noi, 2013 | ECONOMICA.net

„Nu cerem o prelungire pentru listarea la Varşovia (...) pentru că reglementatorul nu a vrut să schimbe regulile pentru listarea secundară“, , a declarat în AGA managerul Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, citat de Mediafax.

Franklin Tempelton caută „o metodă mai uşoară şi o altă piaţă, printre pieţele vizate fiind bursa de la Londra sau New York. La Varşovia, naţionalizarea fondurilor de pensii ne-a făcut să ne răzgândim. În primul trimestru al anului vitor vom anunţa propunerile", a mai spus managerul FP.

Oficialul Franklin Templeton Investment spunea încă de acum o lună că ar putea alege bursa din New York ca a doua piaţă pe care să se tranzacţioneze acţiunile FP, în afară de Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acum e oficial.

FP este „cel mai mare fond închis de investiţii din lume care este listat la o bursă şi căutăm o altă bursă decît cea de la Varşovia unde să mai fie listat, din cauza problemelor pe care le au fondurile de pensii poloneze şi care ar reduce cererea acţiunilor FP. Poate fi orice bursă la care listarea FP să aibă sens, din New York, Londra, poate Honk Kong", a declarat, vineri, Greg Konieczny.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO