1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

E oficial. La anul se va pune taxă pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa. UPDATED

Circulaţia pe autostrăzile deja construite cu bani de la buget va fi taxată, începând de anul viitor.

28 mai, 2014 | ECONOMICA.net

Începând de anul viitor circulaţia pe autostrăzile A1 şi A2 va fi taxată după ce vor avea loc reabilitări şi implementarea unui sistem de taxare cu ajutorul unui partener privat, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi, Narcis Neaga, la ZF Construction & Infrastructure summit ’14.

“Din toamnă putem vorbi de un parteneriat privat la sistemul de taxare, şi pe A1 şi pe A2. Timpul de reabilitare a autostrăzilor este estimate la un an. Deci de la anul va fi taxă şi pe A1 şi pe A2”, a spus şeful CNADNR.

Oficialul CNADNR nu a putut preciza care va fi nivelul taxei. Totuşi, potrivit unor informaţii vehiculate de autorităţi în luna noiembrie a anului trecut, taxa va fi de 3 euro la 100 km. Taca va fi încasată de companiile care se vor ocupa de întreţinerea şi mentenanţa celor două autostrăzi.

Iniţial, termenul pentru introducerea taxei era anul 2017, moment la care se estima că centura de sud a Bucureştiului ar fi urmat să aibă patru benzi, în regim de autostradă. 

UPDATE 15.30: CANDNR spune că traficul pe autostrăzi nu va fi taxat.

După declaraţaiile lui Neaga, Compania de Autostrăzi a emis un comunicat de presă, pe care îl prezentăm integral

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România dezminte categoric informaţiile apărute în mass-media de astăzi 28.05.2014, conform cărora „începând de anul viitor circulaţia pe autostrazile A1 şi A2 va fi taxată". Precizăm că Directorul General al CNADNR SA, Ing. Narcis Ştefan Neaga nu a făcut o astfel de afirmaţie. Domnia sa, în realitate, a explicat mecanismul general de concesionare al unei autostrăzi, oferind drept model ipotetic autostrăzile A1 şi A2".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO