1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

E oficial: o româncă va conduce misiunea FMI în Grecia

Fondul Monetar Internaţional a decis, marţi, numirea româncei Delia Velculescu la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia, informează presa greacă citată de MEDIAFAX.

22 iul, 2015 | MEDIAFAX

Delia Velculescu o înlocuieşte pe Rishi Goyal, care a fost până acum şeful Misiunii FMI la Atena. Conform publicaţiei elene 'Kathimerini', Rishi Goyal, este acuzat de comportament rigid şi intransigent în timpul negocierilor cu precedentul Guvern de la Atena.

Potrivit cotidianului Kathimerini, citat de site-ul GreekReporter, Delia Velculescu va avea sarcina de a evalua situaţia financiară a Greciei.

"După doi ani în funcţia de şef al misiunii FMI în Grecia, Rishi Goyal va primi alte responsabilităţi în cursul acestei săptămâni", precizează purtătorul de cuvânt al FMI. Delia Velculescu este o economistă care "a lucrat cu echipa greacă în ultimii ani", mai precizează FMI.

În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaţionali care a negociat pachetul de asistenţă financiară acordat Ciprului.

Săptămâna trecută, Grecia a obţinut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienţi pentru a asigura finanţarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaţionali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, a cărui valoare este estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni.

La cel de-al treilea plan de asistenţă pe trei ani acordat Greciei, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va contribui cu o sumă cuprinsă între 40 şi 50 de miliarde de euro. Fondul Monetar Internaţional are în prezent la dispoziţie pentru Grecia 16 miliarde de euro dintr-un program care va expira în luna martie 2016.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO