1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

E&Y: Profitabilitatea băncilor din SUA este semnificativ mai ridicată decât a celor europene

Cele mai mari bănci europene sunt mult în urma rivalelor lor din SUA în ceea ce priveşte profitabilitatea şi cota de piaţă, conform unei analize publicate marţi de firma de consultanţă E&Y, transmite DPA.

23 apr, 2019 | Agerpres

În 2018, primele zece bănci din Europa au raportat o creştere de 35% a profiturilor lor, la 52 de miliarde de euro (58,5 miliarde de dolari), iar cele mai mari 10 bănci din SUA au înregistrat un avans de 88% a profiturilor lor, la 138 de miliarde de euro, se arată în raportul E&Y.

Creditorii europeni "suferă din cauza ratelor scăzute ale Băncii Centrale Europene şi a dobânzilor la depozite, care se aplică băncilor care stochează lichidităţile în exces la banca centrală", a apreciat economistul E&Y Claus-Peter Wagner. Acesta a adăugat că băncile din SUA, pe de altă parte, beneficiază de reforma fiscală impusă de administraţia Trump la finalul lui 2017.

"Instituţiile americane continuă să joace într-o ligă diferită. Per ansamblu, băncile din SUA sunt mai bine capitalizate şi au o profitabilitate semnificativ mai ridicată", a spus Claus-Peter Wagner.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO