1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

EBay, Stripe şi Mastercard se retrag din proiectul Libra, urmând exemplul Paypal

Eforturile Facebook de a lansa o monedă digitală globală numită Libra au suferit vineri mai multe lovituri, Ebay, Stripe şi Mastercard anunţând că se retrag din proiectul Libra Association, urmând exemplul Paypal, transmite Reuters, potrivit News.ro.

12 oct, 2019 | Agerpres

Paypal a anunţat în urmă cu o săptămână că se retrage din Libra Association.

"Avem un mare respect pentru viziunea Libra Association; cu toate acestea, EBay a luat decizia de a nu continua ca membru fondator", a anunţat Ebay într-un comunicat.

Libra Association a confirmat retragerea EBay şi Stripe. Retragerea Mastercard a fost anunţată prima oară de publicaţia Wall Street Journal.

Facebook a anunţat planurile de a lansa o monedă digitală în iunie 2020, în parteneriat cu alţi membri ai Libra Association, dar proiectul a întâmpinat rapid opoziţia autorităţilor de reglementare din întreaga lume.

Franţa şi Germania au anunţat luna trecută că vor bloca funcţionarea Libra în Europa şi au susţinut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

"Aşteptăm cu nerăbdare reuniunea inaugurală a Consiliului Libra Association, peste numai trei zile, şi anunţarea membrilor iniţiali ai Libra Association", a declarat Dante Disparte, director pentru politici şi comunicare al Libra Association.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO