Ebola: 6.331 de decese şi 17.800 de cazuri – bilanţ OMS

Numărul morţilor cauzate de epidemia de febră hemoragică Ebola în cele mai afectate ţări din Africa de Vest se ridică la 6.331 dintr-un număr total de 17.800 persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), redactat pe 6 decembrie şi dat publicităţii luni, scrie AFP.
Economica.net - lun, 08 dec. 2014, 21:33
Ebola: 6.331 de decese şi 17.800 de cazuri - bilanţ OMS

Sierra Leone a devenit pentru prima dată ţara cu cel mai mare număr de persoane contaminate cu virusul Ebola, cu 7.798 de cazuri recenzate, faţă de 7.719 în Liberia.

Precedentul bilanţ al OMS, prezentat pe 2 decembrie, anunţase 6.070 de morţi din 17.145 de persoane infectate cu virus.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a pornit din Guineea la sfârşitul lui decembrie 2013. Pe 6 decembrie, în această ţară se înregistrau 1.412 decese din 2.283 de cazuri.

În Liberia, pe 3 decembrie erau contabilizate 3.177 persoane decedate din 7.719 cazuri.

În Sierra Leone, OMS a recenzat pe 6 decembrie 1.742 de morţi din 7.798 de cazuri înregistrate. În prezent, în Sierra Leone există mai multe cazuri de Ebola decât în Liberia.

În Mali, ultima ţară lovită de virus, OMS a anunţat opt cazuri care s-au soldat cu şase decese.

Bilanţul din Nigeria şi Senegal a rămas neschimbat după două luni de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale în Nigeria, şi unul în Senegal, un student originar din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi pe 10 septembrie. Aceste două ţări au fost retrase de pe lista ţărilor unde epidemia face ravagii.

În Statele Unite, au fost înregistrate patru cazuri, însă numai un pacient liberian, revenit din ţara sa natală, a murit din cauza acestei boli, potrivit bilanţului anunţat pe 16 noiembrie. (Un medic din Sierra Leone evacuat în Statele Unite a decedat acolo pe 17 noiembrie.)

Marţi, Spania a fost declarată de OMS liberă de virus, după ce au trecut 42 de zile fără o nouă contaminare. Spania a cunoscut un caz de infectare, o infirmieră care s-a ocupat de doi misionari contaminaţi şi repatriaţi la Madrid unde au încetat din viaţă în august şi, respectiv, septembrie. Ulterior, infirmiera a fost declarată vindecată, mai scrie AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times, preluat de......
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri şi creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 afectează perspectivele unei ...
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Coaliția discută în această perioadă despre domeniul în care ar putea fi aplicat impozitul zero pe salariul minim începând ...
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru ...