Ebola: California impune carantina călătorilor care au intrat în contact cu bolnavi

Statul California, din vestul SUA, a dispus miercuri punerea în carantină pentru 21 de zile a tuturor persoanelor ce revin din ţările africane cele mai afectate de Ebola şi care au intrat în contact cu bolnavi de Ebola, relatează AFP.
Economica.net - joi, 30 oct. 2014, 06:28
Ebola: California impune carantina călătorilor care au intrat în contact cu bolnavi

”Astăzi stabilim un protocol standard la nivel de stat care prevede punerea în carantină pentru cei care prezintă cel mai mare risc de propagare a Ebola. Acest protocol are ca obiectiv să protejeze sănătatea şi securitatea californienilor şi să consolideze măsurile existente adoptate de autorităţile locale de sănătate publică”, a declarat directorul Departamentului de sănătate publică din California, Ron Chapman.

El a explicat că o persoană care nu s-a aflat în contact cu un bolnav de Ebola nu va fi plasată în carantină, scrie Agerpres.

Recenta punere în carantină la New Jersey a unei infirmiere revenite din Sierra Leone şi care nu prezenta niciun simptom de Ebola a creat o adevărată polemică în SUA. Sub presiunea Casei Albe, guvernatorul statului New Jersey a ridicat în cele din urmă această carantină.

Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că este esenţial ca Statele Unite şi alte ţări să coopereze pentru a stopa răspândirea Ebola încă de la sursa sa – Africa de Vest. ”Până la stoparea epidemiei, am putea încă să vedem în continuare cazuri individuale în America în săptămânile şi lunile următoare. Nu ne putem sigila ermetic”, a spus Obama la Casa Albă.

El a adăugat că sistemul de asistenţă medicală din SUA se dovedeşte a fi capabil să gestioneze foarte bine situaţia cetăţenilor americani care au contractat Ebola.

La rândul său, ministrul american al apărării Chuck Hagel a decis miercuri să plaseze în carantină timp de 21 zile toţi militarii americani la revenirea lor din misiunea din Africa de Vest, unde participă la lupta împotriva epidemiei de Ebola.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Mult timp ţintă a criticilor diplomaţiei americane, controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, în ...
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...