1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Ebola: FDA a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru un test de depistare a Ebola

Grupul farmaceutic elveţian Roche a obţinut de la Agenţia americană pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) o autorizaţie de urgenţă pentru un test de depistare a virusului Ebola, potrivit unui comunicat difuzat luni de grupul elveţian, relatează AFP, citată de Agerpres.ro. 

29 dec, 2014 | Agerpres

Numit 'LightMix Ebola Zaire test', testul ce vizează detectarea prezenţei virusului în eşantioane de sânge poate da un răspuns în trei ore.

'Acest test de diagnostic molecular este uşor de utilizat şi ajută personalul din sănătate să detecteze rapid prezenţa virusului şi să înceapă cât mai rapid un tratament, dacă este cazul', a indicat, într-un comunicat, Roland Diggelmann, director în cadrul Departamentului de diagnostic al grupului Roche.

În prezent, cele 12 laboratoare mobile situate în Guineea, Sierra Leone şi Liberia deţin teste cu proceduri laborioase, ce necesită până la 6 ore şi au un cost de aproximativ 100 de dolari.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de febră hemoragică în Africa de Vest a crescut la 7.693, dintr-un total de 19.695 cazuri înregistrate în cele trei ţări cel mai grav afectate, potrivit unui bilanţ al OMS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO