1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Ebola: Obama cere Congresului deblocarea unui fond de 6 miliarde de dolari

Preşedintele Barack Obama a cerut marţi Congresului american deblocarea unui fond de urgenţă de circa 6 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei Ebola în vestul Africii şi gestionarea riscurilor în Statele Unite, informează AFP.

03 dec, 2014 | Agerpres

'Putem învinge Ebola fără finanţare suplimentară', a declarat el în timpul unei vizite la sediul institutelor americane de sănătate /NIH/ din Bethesda, la periferia Washingtonului.

'Dacă vrem ca şi alte ţări să continue să se mobilizeze, trebuie în primul rând ca noi să continuăm', a adăugat el, reamintind că circa 3.000 de americani, civili şi militari, sunt acum desfăşuraţi pe teren în Africa de vest, în principal în Liberia, ţara cea mai afectată.

Deşi a recunoscut că până acum a existat un larg consens între republicani şi democraţi pe această temă, el a avertizat împotriva tentaţiei de a amesteca finanţarea luptei împotriva Ebola în discuţiile aprinse bugetare. Republicanii din Camera Reprezentanţilor nu au prezentat încă marţi proiectul de lege pentru a finanţa guvernul federal după 11 decembrie, scrie Agerpres.

'Nu este o chestiune de politică. Este o chestiune de bun simţ', a notat el, evocând acest fond de urgenţă propus de Casa Albă la începutul lunii noiembrie.

'Trebuie să eradicăm această boală, ea nu este un virus care se poate gestiona cu câteva cazuri', a insistat preşedintele american.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, virusul a făcut 6.070 de morţi dintr-un total de 17.145 de persoane infectate

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO