Ebola: Pe aeroportul din Bruxelles a început verificarea pasagerilor proveniţi din ţările afectate

Belgia a început luni controalele în cazul călătorilor proveniţi din ţările afectate de Ebola, după ce Franţa şi Marea Britanie au fost primele ţări din Europa care au introdus astfel de măsuri, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului din Bruxelles, informează AFP.
Economica.net - lun, 20 oct. 2014, 12:01

La sosirea pe aeroportul Bruxelles-Zaventem celor circa 200 de pasageri ai zborului companiei Brussels Airlines provenind din Conakry via Freetown li s-a luat temperatura. Ei au trebuit de asemenea să completeze un formular al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Florence Muls.

‘Totul a decurs foarte bine’, a spus Muls, precizând că niciunul dintre pasageri nu prezenta semne de îmbolnăvire cu Ebola.

Belgia este împreună cu Franţa singura ţară europeană care oferă legături directe cu ţările aflate în centrul epidemiei de Ebola din Africa. Brussels Airlines operează zboruri luni şi joi către Conakry, în Guineea, cu o oprire la Freetown, în Sierra Leone, iar marţi şi sâmbătă către Monrovia, în Liberia.

După modelul american, Marea Britanie a fost prima ţară din Europa care a instituit controale pe aeroporturi şi în gări, după panica provocată în Europa de primul caz de contaminare pe continent, cel al unei asistente medicale spaniole.

Totodată, Brussels Airport a anunţat vineri că a lansat o procedură specială de scanare a bagajelor aparţinând pasagerilor care sosesc din Sierra Leone, Guineea şi Liberia, pentru a verifica dacă există ‘scurgeri de lichide’. Decizia a fost luată pe fondul temerilor că unii pasageri ar putea transporta vânat, ştiut fiind faptul că, de obicei, epidemiile de Ebola apar după consumul de carne de maimuţă infestată cu virusul febrei hemoragice. Carnea de maimuţă este considerată o delicatesă în multe ţări vest-africane.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare în România
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare ...
Franţa este pregătită să trimită sute de militari în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o ...
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Un supercomputer este o mașină construită pentru a gestiona miliarde, dacă nu chiar trilioane de calcule simultan. Cu ...
Furtună puternică de zăpadă în Statele Unite. Mii de zboruri au fost anulate
Furtună puternică de zăpadă în Statele Unite. Mii de zboruri au fost anulate
Mii de zboruri au fost anulate sâmbătă în Statele Unite, în aşteptarea unei violente furtuni de iarnă care va afecta, ...