Ebola: Specialişti din Africa de Vest lansează un apel la ajutor liderilor G20

Mai mulţi specialişti din domeniul sănătăţii din Africa de Vest precum şi organizaţia neguvernamentală Oxfam au cerut joi ţărilor din G20 să crească ajutorul pentru a opri epidemia de Ebola, menţionând existenţa unor grave deficienţe pe teren, relatează AFP.
Economica.net - joi, 13 nov. 2014, 08:58
Ebola: Specialişti din Africa de Vest lansează un apel la ajutor liderilor G20

Epidemia de Ebola a depăşit pragul de 5.000 de morţi, în majoritate în Liberia, Sierra Leone şi în Guineea, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Lupta împotriva răspândirii virusului va fi unul dintre subiectele abordate în acest weekend de către şefii de stat şi de guvern din G20, reuniţi în cadrul unui summit la Brisbane, în Australia.

Mai mulţi specialişti africani, care s-au adresat prin videoconferinţă în cursul unui congres desfăşurat joi în metropola australiană, şi-au exprimat speranţa că summitul G20 va conduce la acordarea unui sprijin net pentru regiunile afectate.

‘Nu avem nimic, ne lipseşte totul’, a afirmat Gorden Kamara, şofer pe ambulanţă în Liberia. O parte din ţară are 15 ambulanţe la 1,5 milioane de persoane şi numai un medic la 14.000 de locuitori, a explicat el.

‘Lipsa echipamentelor de protecţie a contribuit la un nivel foarte crescut al infecţiilor şi deceselor în rândul personalului medical, ceea ce i-a determinat pe unii să părăsească spitalele şi clinicile’, a declarat o infirmieră, Laurene Wisseh.

Potrivit Oxfam, aproape jumătate din ţările G20 nu şi-au ‘vărsat contribuţia’ în termeni de participare financiară la lupta împotriva Ebola. ‘Dacă G20 doreşte să-şi îndeplinească rolul de protector al economiei mondiale, nu-şi poate permite să lase ca o regiune întreagă să fie destabilizată (…) G20 trebuie să se gândească la modul de a răspunde la nevoile imediate în termeni de urgenţă şi la factorii de redresare pe termen lung’, potrivit unui comunicat difuzat de ONG.

SUA au cerut Fondului Monetar Internaţional (FMI) să şteargă aproape o cincime din datoria celor trei ţări vest-africane, cel mai grav mai afectate de Ebola, potrivit unui comunicat guvernamental.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...