1EUR = 4.8423 RON

Extern

Ebola: UE a alocat suplimentar 280 de milioane de euro pentru producerea unui vaccin

Uniunea Europeană a alocat suplimentar 280 de milioane de euro pentru producerea unui vaccin împotriva virusului Ebola, relevă comunicat al Comisiei Europene (CE) difuzat joi la Bruxelles şi citat de agenţiile de presă TASS şi Reuters.

06 noi, 2014 | Agerpres

'Aceşti bani vor merge spre crearea de noi vaccinuri şi medicamente menite să ajute la salvarea de vieţi omeneşti din întreaga lume', se spune în comunicat.

În afară de aceasta, UE demarează joi cea mai amplă operaţiune pentru transportarea de ajutor material ţărilor afectate de virusul Ebola.

'O navă maritimă olandeză pleacă astăzi cu ajutor urgent, cu spitale şi laboratoare mobile şi alte utilaje tehnice. Acest ajutor a fost oferit pentru nouă ţări din UE - Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, România şi Ungaria - precum şi pentru Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), a precizat CE.

La ultimul summit UE, fostul preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a anunţat că instituţia pe care o conduce a alocat 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva bolii provocate de virusul Ebola.

'Cercetările vor fi îndreptate spre ţinerea în frâu a epidemiei şi spre protejarea personalului medical, în primul rând în direcţia elaborării unui vaccin', a spus Barroso.

Ulterior, liderii europeni au anunţat că UE majorează ajutorul financiar pentru lupta împotriva virusului până la 1 miliard de euro. În acest fel, ajutorul total al UE va depăşi 1 miliard de euro.

UE a numit de asemenea un coordonator european pentru combaterea Ebola. Acesta va fi cipriotul Christos Stylianidis, comisar european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, în noua CE, care şi-a început activitatea de la 1 noiembrie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), numărul de victime ale epidemiei de Ebola în ţările din Africa de Vest se ridică la peste 4.800 de oameni, iar 13.000 au fost infectate. Cele mai multe cazuri mortale au fost înregistrate în Liberia, Sierra Leone şi Guineea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO