1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

News

Ecaterina Andronescu: Voi propune reducerea TVA la produsele din proiectul 'Cornul şi Laptele'

Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunţat marţi că va propune reducerea TVA la produsele din proiectul 'Cornul şi Laptele' pentru creşterea calităţii acestor produse, dar şi a atractivităţii în rândul copiilor faţă de produsele bio.

29 apr, 2014 | Agerpres

'I-am asigurat pe cei care m-au invitat aici că voi face o propunere: de a reduce TVA, în primul rând, la produsele din proiectul 'Cornul şi laptele'. Cred că dacă vom aduce o modificare pe acest program am realiza două lucruri: în primul rând, prin educaţie, copiii ar înţelege ce înseamnă produsele bio şi ar creşte atractivitatea lor. Din păcate, boala după bani de care vorbeam, a trimis uşor în derizoriu acest proiect. Cornul a devenit pâine şi pâinea a devenit un fel de pâine pe care mulţi dintre noi nu ar vrea să o aibă niciodată pe masă. Cred că este momentul să fim cu ochii atenţi la acest proiect, care a adus beneficii importante când a fost introdus şi în continuare poate aduce. Dacă putem să scădem TVA, putem să completăm acest proiect, ar putea să fie o idee foarte interesantă să-i învăţăm pe copii să mănânce bio, inclusiv prin programul 'Cornul şi Laptele', a spus Andronescu.

Aceasta a precizat că Universitatea Bucureşti a câştigat un proiect pe fonduri structurale şi, în 18 luni, România va avea cel mai performant laborator de testare a alimentelor.

'Am scris un proiect pe fonduri structurale pe POS CCE şi din fericire l-am câştigat, Universitatea Bucureşti, astfel încât vom avea peste 18 luni cel mai performant laborator pentru testarea alimentelor. Cu capacitatea noastră de a fi arbitru neutru în raport cu cei care sunt producători de alimente, cred că este o altă direcţie în care trebuie să acţionăm ca şi producătorii să se disciplineze şi să producă şi să pună pe piaţă alimente mai sănătoase faţă de cele pe care le avem astăzi', a spus Andronescu.

Institutul Social Democrat 'Ovidiu Şincai' în parteneriat cu Asociaţia Bio-România a organizat marţi, la Palatul Parlamentului, o dezbatere cu tema: 'Dezvoltarea Durabilă a Europei 'Goethe Project' - TVA verde în agricultură şi alimentaţie''.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO