Eco-Rom Ambalaje:2,6 milioane tone de deşeuri de ambalaje reciclate

Cele aproximativ 2,6 milioane de tone de deşeuri de ambalaje reciclate de Eco-Rom Ambalaje în 10 ani de activitate au contribuit la salvarea a 5,2 milioane tone de resurse naturale, precum petrol, lemn sau nisip, arată datele companiei.
Economica.net - Dum, 20 iul. 2014, 09:22
Eco-Rom Ambalaje:2,6 milioane tone de deşeuri de ambalaje reciclate

Practic, prima şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiilor de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, acest model a determinat ca domeniul gestiunii deşeurilor de ambalaje să fie unul la care România şi-a îndeplinit, an de an, obiectivele asumate faţă de Uniunea Europeană /UE/, ajungând, în prezent, la un procentaj de 55% reciclare din totalitatea deşeurilor de ambalaje puse pe piaţă la nivel naţional.

Astfel, prin cele 1,1 milioane de tone de hârtie-carton reciclate, compania a contribuit la salvarea a 2,5 milioane de copaci sau a unui copac cu înălţimea de 2.578 metri, mai înalt decât Vf. Moldoveanu.

Cantitatea de plastic reciclată, de peste 560.000 tone, a dus la economisirea a peste 1,1 milioane de tone de petrol. Pentru transportul acestei cantităţi ar fi fost nevoie de 7 petroliere de dimensiunile Biruinţei, cel mai mare petrolier construit vreodată în România.

În plus, cantitatea de sticlă reciclată în cei 10 ani, de aproximativ 500.000 de tone, a determinat economisirea a 600.000 de tone de materii prime (sodă, nisip, feldspat). Acestea s-ar fi obţinut topind o sticlă de 284 metri înălţime, de două ori mai mare decât Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România.

Eco-Rom Ambalaje anunţă că, în primul deceniu de activitate, a reciclat aproximativ 2,6 milioane de tone de deşeuri de ambalaje şi a contribuit, astfel, la salvarea a 5,2 milioane de tone de resurse naturale (petrol, lemn, nisip, feldspat, minereu de fier, bauxită).

Potrivit statisticii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului /ANPM/, organizaţia îndeplineşte 72% din această obligaţie. Sistemul implementat de Eco-Rom Ambalaje este susţinut integral de producătorii şi importatorii de bunuri ambalate de pe piaţa din România, printr-un aport financiar de 280 milioane de lei. Cea mai mare parte din această sumă (80%) este direcţionată anual către companiile de gestiune a deşeurilor şi extinderea sistemului de colectare separată: asigurarea serviciilor de colectare, sortare şi transport a deşeurilor către fabricile de reciclare, investiţii în infrastructura de colectare separată pentru populaţie şi în campanii de informare şi educare a populaţiei privind importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje.

Conform sursei citate, Eco-Rom Ambalaje susţine aproximativ 20% din piaţa muncii din România în domeniul gestiunii deşeurilor, echivalentul a 6.600 de locuri de muncă create în 2011 şi cu 30% mai multe în 2012, până la 9.450.

Eco-Rom Ambalaje este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului de responsabilitate a producătorului, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligaţiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piaţă produse ambalate.

Organizaţia şi-a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca anul 2013 să se încheie cu 2.849 de companii responsabile în portofoliu – reprezentând circa 5% din forţa de muncă salarială a României 

Te-ar mai putea interesa și
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica au anulat emisiunea de obligațiuni verzi de 300 de milioane de euro, plănuită pentru acest an
Acționarii Electrica SA, una dintre marile companii de distribuție și furnizare de energie electrică, companie privată dar la care statul este cel mai mare acționar, nu au aprobat derularea......
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea ...
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...