Economia Germaniei a avut o creştere record în trimestrul trei din 2020

Economia Germaniei se redresează în urma declinului provocat de pandemia de coronavirus (COVID-19), înregistrând o creştere record, de 8,2% în trimestrul trei din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), transmit DPA şi Reuters citate de Agerpres.
Economica.net - vin, 30 oct. 2020, 13:13
Economia Germaniei a avut o creştere record în trimestrul trei din 2020

Analiştii se aşteptau la un avans de 7,3% al celei mai mari economii europene, în perioada iulie-septembrie 2020.

Creşterea peste aşteptări din trimestrul trei se datorează consumului privat mai ridicat, redresării investiţiilor în echipamente şi nivelului ridicat al exporturilor, a precizat Destatis.

Economia germană, motorul Europei, a înregistrat în trimestrul al doilea o contracţie record cu 9,7%, ca urmare a colapsului cheltuielilor de consum, investiţiilor companiilor şi exporturilor în cel mai grav moment al pandemiei. Guvernul de la Berlin se aşteaptă la un declin cu 5,8% al PIB-ului anul acesta, faţă de un recul de 6,3% previzionat în aprilie.

În ritm anual, economia a crescut cu 4,3%, în trimestrul trei din 2020, a informat Destatis.

Separat, Guvernul de la Berlin a îmbunătăţit estimările privind evoluţia PIB-ului Germaniei în 2020. Autorităţile germane se aşteaptă acum la un declin al PIB-ului Germaniei de 5,5% anul acesta, faţă de un recul de 5,8% previzionat anterior. De asemenea, Executivul a confirmat prognoza privind un avans al economiei germane de 4,4% în 2021.

Germania a înregistrat 18.681 de contaminări cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunţat vineri Institutul Robert Koch, aceasta fiind cea mai mare creştere a numărului de infectări zilnice de la începutul pandemiei. Această resurgenţă a contaminărilor survine în condiţiile în care Germania federală şi guvernele landurilor au convenit miercuri să înăsprească restricţiile privind contactele între persoane pentru luna noiembrie, în scopul stăvilirii contaminărilor cu noul tip de coronavirus înainte de Crăciun.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...