1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Economia Germaniei va crește semnificativ în trimestrul trei, dar redresarea totală după criză va fi un proces de durată

PIB-ul Germaniei, afectat sever de pandemia de coronavirus (COVID-19), va înregistra o creştere solidă în trimestrul trei din 2020 dar redresarea deplină va dura destul de mult, a estimat vineri Ministerul Economiei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

14 aug, 2020 | Agerpres

Cea mai mare economie europeană se redresează din mai, în urma relaxării restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei, se arată în raportul lunar al autorităţilor de la Berlin.

Deşi continuă îmbunătăţirea rapidă a sectorului industrial german, creşterea va fi mai lentă din cauza cererii slabe din alte ţări, care încă sunt afectate de pandemie. Nivelul avansului economiei va depinde în mare măsură de cum va evolua pandemia în Germania şi peste hotare, apreciază Ministerul Economiei.

Luna trecută, Bundesbank a previzionat că economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, apoi va creşte cu 3,2% în 2021 şi cu 3,8% în 2022, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat un plan de stimulare de 130 de miliarde de euro pentru perioada 2020 - 2021. Acest program se adaugă imensului plan de peste 1.000 de miliarde de euro pus în aplicare în martie, în perioada de vârf a pandemiei, şi care prevede ajutoare pentru firme şi împrumuturi garantate de stat în valoare de miliarde de euro.

Estimările Bundesbank sunt în linie cu cele ale analiştilor şi ale Guvernului de la Berlin, care se aşteaptă în acest an la un declin al PIB-ului între 6% şi 7%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO