1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Economia Turciei a înregistrat o creştere sub aşteptări în trimestrul al doilea

Produsul Intern Brut al Turciei a înregistrat un avans de 3,1% în perioada aprilie-iunie 2016 comparativ cu perioada similară a anului trecut, după o creştere de 4,7% în primul trimestru, a anunţat vineri Institutul turc de statistică, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

09 sep, 2016 | Agerpres

Este pentru prima dată în ultimii doi ani când cifra anunţată de TUIK este sub estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg, care mizau în medie pe un avans de 3,7%. Cifrele nu reflectă impactul tentativei de puci militar din luna iulie, care a afectat pieţele şi a dus la o campanie naţională de arestări.

În trimestrul al doilea, creşterea economică a fost susţinută în special de consumul privat şi public, care a rămas solid în condiţiile în care Banca Centrală a Turciei a redus costul creditului. Investiţiile private s-au contractat cu 1,6% în ritm anual, în timp ce cheltuielile companiilor pentru maşini şi echipamente s-au redus cu 5,3%. Consumul gospodăriilor, care asigură două treimi din economia turcă, a crescut cu 5,2%, după un avans de 7,1% în primul trimestru. Cheltuielile gospodăriilor au crescut cu 15,9%, după un avans de 10,9% în primele trei luni.

Ministrul turc al Dezvoltării, Lutfi Elvan, a declarat că în 2016 economia Turciei va înregistra o creştere anuală cuprinsă între 3,5% şi 4%. Anterior, mai mulţi oficiali guvernamentali au declarat că Turcia va rata ţinta de creştere pe acest an de 4,5%, după ce tentativa de lovitură de stat din luna iulie a afectat încrederea investitorilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO