Economiştii americani solicită mai multe stimulente pentru a evita „suferinţa”

Peste o sută de economişti au insistat, marţi, în Congresul Statelor Unite ale Americii, să se aprobe noi măsuri de stimulare care să evite "o creştere rahitică" după ieşirea din recesiunea provocată de coronavirus, care "să prelungească suferinţa", relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mie, 17 iun. 2020, 06:34
Economiştii americani solicită mai multe stimulente pentru a evita

Economiştii, în frunte cu fostul preşedinte al Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, au dat asigurări într-o scrisoare că actuala situaţie necesită măsuri imediate „de o magnitudine conformă cu provocările cu care se înfruntă economia americană”.

Acestea vor ajuta la evitarea „unei suferinţe prelungite”, în special în comunităţile latine şi afroamericane, care au fost „în mod disproporţionat” afectate de actuala criză economică şi sanitară, potrivit economiştilor citaţi de EFE.

Printre aceste măsuri, ei propun prelungirea asistenţei pentru şomaj, mai multă finanţare pentru state şi primării, investiţii în programe de ocupare a forţei de muncă şi ajutoare suplimentare pentru stabilizarea cererii.

Economiştii estimează la 16.000 miliarde de dolari diferenţa de producţie cu care se va confrunta economia SUA în următorul deceniu.

„Nişte răspunsuri insuficient de îndrăzneţe ale Congresului în faţa Marii Recesiuni (2007-2009) au prelungit în mod inutil suferinţa şi au întârziat creşterea economică”, au precizat economiştii.

Scrisoarea a fost adresată atât liderilor republicani, cât şi democraţilor din cele două Camere ale Congresului şi în aceasta economiştii reamintesc că, din cauza coronavirusului, unul din cinci angajaţi din SUA a solicitat ajutor de şomaj în ultimele cinci luni.

În privinţa celor care lucrau în februarie, circa 40% dintre cei care câştigau mai puţin de 40.000 de dolari pe an şi-au pierdut locul de muncă luna următoare.

De la mijlocul lunii martie, Congresul şi Fed au aplicat măsuri de stimulare în valoare de miliarde de dolari care au inclus distribuirea de bani la sute de milioane de persoane şi extinderea ajutoarelor de şomaj cu scopul de a susţine consumul, ajutoare care sunt pe punctul de a se finaliza. 

Te-ar mai putea interesa și
GCS: 1.305 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 1.026 de pacienți la ATI
GCS: 1.305 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 1.026 de pacienți la ATI
Un număr de 1.305 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 37.400 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
BNR va păstra neschimbată rata de dobândă în şedinţa consiliului de admninistraţie al băncii din 12 mai – ING Bank
BNR va păstra neschimbată rata de dobândă în şedinţa consiliului de admninistraţie al băncii din 12 mai – ING Bank
Banca centrală a României își va relua reuniunile politice periodice pe 12 mai. În analiza sa zilnică, ING Bank spune ...
Doar cinci dintre candidații la concursul pentru șefia caselor de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă
Doar cinci dintre candidații la concursul pentru șefia caselor de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă
Doar cinci candidaţi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de case de asigurări de sănătate au trecut ...
România, pe locul 24 în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Cum a evoluat rețeaua europeană de șosele de mare viteză în ultimii 100 de ani
România, pe locul 24 în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Cum a evoluat rețeaua europeană de șosele de ...
România se situează pe locul 24 într-un top al țărilor din Europa după numărul de kilometri de autostradă, cu o rețea ...