Ecovillas a finalizat în proporţie de 90% primele 44 de apartamente din Loft Green Apartments

Compania românească EcoVillas a finalizat în proporție de 90% primele 44 de apartamente și spații comerciale din România 100% ecofriendly din proiectul Loft Green Apartments. Locuințele nu poluează, fiind primele apartamente care nu sunt racordate la gaze și folosesc un sistem de încălzire și răcire cu pompe geotermice. Totodată apartamentele  sunt alimentate cu energie regenerabilă, acestea fiind gândite pentru a reduce spre zero impactul pe care îl au asupra mediului.
Răzvan Zamfir - mar, 10 sept. 2019, 07:05
Ecovillas a finalizat în proporţie de 90% primele 44 de apartamente din Loft Green Apartments

„Nu suntem la primul proiect de acest gen dezvoltat în Romania. Ecovillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de căldură  finalizate în anul 2016. Acestea s-au bucurat de un real succes fiind vândute în întregime, iar valoarea lor a crescut deja cu 35% de la darea în folosiță. Demararea proiectului LOFT a fost un act de curaj din partea noastră pentru că ne adresăm altui tip de clienți, clienții de apartamente care sunt diferiți de cei de case. Apartamentele pasive sunt cu adevărat o investiție pentru că aduce reduceri de costuri lunare și confortul unei locuințe smart”, spune Gabriel Focșeneanu, managerul proiectului.

Proiectul Loft Green Apartaments nu poluează deoarece folosește un sistem de încălzire și răcire bazat pe pompe geotermice. Practic, locuințele nu sunt racordate la gaz și sunt alimentate cu energie regenerabilă. Datorită sistemului de încălzire cu pompe geotermice, pe timpul iernii costurile lunare se reduc cu 90% față de un apartament standard.

„Încălzirea într-o lună de iarnă este un leu/mp. Asta înseamnă că la trei camere în luna ianuarie locatarii vor plăti cel mult 70 de lei încălzirea. Există în fiecare apartament un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pierderile de căldură sunt reduse la zero datorită izolației foarte bune. Geamurile sunt și ele speciale pentru apartamente pasive, deși sunt foarte mari, nu pierd căldura din locuință”, explică Gabriel Focșeneanu.

De asemenea, proiectul folosește un sistem inteligent de ventilație pentru a aerisi locuința, ce aduce aer curat și proaspăt 24 de ore din 24 fără a fi nevoie să se aerisească.

Prize pentru mașini electrice

Loft a fost gândit să aducă viitorii locatari mai aproape de natură, de aceea este dezvoltat lângă 87 de hectare de pădure unde există inclusiv trasee pentru plimbări, iar alți 7.500 mp de zonă verde vor exista în curtea complexului, amprenta la sol fiind de doar 25% din suprafață.

Complexul dispune și de prize pentru mașini electrice, parcări pentru biciclete și cărucioare, boxe, parcări subterane și supraterane, loc de joacă, acces facil către transportul în comun și magazine.

Proiectul este construit în stil industrial, iar compania Ecovillas investește 10 milioane de euro în construcția celor trei blocuri ce vor avea în total 154 de apartamente cu una, două și trei camere.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul de mașini electrice Tesla recrutează personal în România
Producătorul de mașini electrice Tesla recrutează personal în România
La doar un an după deschiderea biroului de la București, producătorul american de mașini electrice Tesla pare gata pentru un nou pas făcând angajări....
Moraru, MIPE: Scheme de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen şi susţinerea IMM-urilor
Moraru, MIPE: Scheme de ajutor de stat pentru producţia de hidrogen şi susţinerea IMM-urilor
Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Carmen Moraru a declarat, miercuri, că în această ...
China anunţă încheierea exerciţiilor militare din jurul Taiwanului
China anunţă încheierea exerciţiilor militare din jurul Taiwanului
Armata chineză a anunţat miercuri încheierea "cu succes" a exerciţiilor militare din jurul Taiwanului, transmite dpa.
BTA: Traficul pe podul Vidin-Calafat a atins cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani
BTA: Traficul pe podul Vidin-Calafat a atins cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani
Traficul pe podul peste Dunăre care face legătura între oraşul Vidin din Bulgaria şi oraşul Calafat din România este ...