Edenred a emis 180.000 de carduri de masă, în primul an de la lansarea tichetelor de masă electronice în România

Edenred România, liderul pieţei tichetelor şi cardurilor preplătite de beneficii, a emis peste 180.000 de carduri de masă Ticket Restaurant în primul an de la lansarea în Romania a tichetelor de masă electronice, informează compania.
Economica.net - mie, 26 oct. 2016, 07:50
Edenred a emis 180.000 de carduri de masă, în primul an de la lansarea tichetelor de masă electronice în România

Aceste carduri sunt utilizate de angajaţii din peste 2.000 de companii, din toate judeţele ţării. Cardurile de masă Ticket Restaurant de la Edenred pot fi utilizate în peste 7.000 de magazine alimentare şi restaurante afiliate.

‘Tichetele de masă electronice sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din România. Peste două milioane de angajaţi primesc în prezent tichete de masă din partea angajatorilor lor, iar dintre aceştia, circa un milion folosesc tichetele emise de Edenred, pe hârtie şi pe card. Faptul că 180.000 de salariaţi au optat pentru carduri de masa în doar un an de la apariţia acestora confirmă apetitul românilor pentru tehnologiile digitale şi pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viaţa de zi cu zi ‘, a declarat Dana Sîntejudean, director general adjunct al Edenred România.

Cei 180.000 de utilizatori ai cardurilor de masă emise de Edenred efectuează lunar aproximativ 650.000 de tranzacţii în magazinele şi restaurantele afiliate, valoarea medie a unei plăţi fiind de 35 de lei. Majoritatea plăţilor cu carduri de masă au loc în timpul zilelor lucrătoare, respectiv 75% din totalul tranzacţiilor. Peste 40% din plăţile cu tichete de masă electronice sunt efectuate în intervalul orelor de prânz (12:00 – 15:00), un indicator al faptului că o parte semnificativă a salariaţilor care beneficiază de tichete electronice le folosesc pentru a-şi asigura masa de prânz.

Tichetele de masă electronice au fost lansate de Edenred în România cu un an în urmă, pe 26 octombrie 2015, ca urmare a unor modificări legislative care au permis emiterea bonurilor de masă şi pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcţionează în continuare în paralel cu cardurile. Tichetele de masă electronice simplifică mult procedurile interne ale companiilor angajatoare, care nu mai sunt nevoite să distribuie fizic tichete către fiecare angajat, ci încarcă sumele aferente tichetelor direct pe cardurile de masă ale acestora.

Pentru salariaţii care beneficiază de tichete de masă, cardurile aduc un plus de flexibilitate, permiţând plăţi cu orice valoare, nemaifiind necesară cheltuirea unei sume minime egale cu valoarea zilnică a unui tichet (în prezent, 9,57 lei / zi lucrătoare efectuată).

În România, tichetele de masă reprezintă cel mai utilizat beneficiu extra-salarial – circa două milioane de angajaţi beneficiază în prezent de tichete de masă. Acestea sunt scutite de taxe salariale şi patronale (se aplică doar impozitul pe venit salarial, de 16%), suma maxima care poate fi acordată în prezent fiind de 9,57 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată. Valoarea lunară a tichetelor de masă pentru un salariat este astfel de aproximativ 200 lei, ceea ce reprezintă aproape un sfert din salariul minim net.

Te-ar mai putea interesa și
Un nou proiect european va ameliora legăturile feroviare între mai multe oraşe din UE
Un nou proiect european va ameliora legăturile feroviare între mai multe oraşe din UE
Trenurile vor circula mai rapid şi mai frecvent între mai multe ţări europene ca urmare a unui proiect pilot al UE, transmite miercuri dpa....
IKEA va deschide al treilea magazin al rețelei în vara acestui an. Câți oameni și cu ce pachet salarial angajează
IKEA va deschide al treilea magazin al rețelei în vara acestui an. Câți oameni și cu ce pachet salarial angajează
Retailerul de mobilă suedez IKEA se pregătește să inaugureze, în localitatea Dumbrăvița din apropierea Timișoarei, ...
Washingtonul acuză Rusia că nu respectă ultimul tratat nuclear bilateral
Washingtonul acuză Rusia că nu respectă ultimul tratat nuclear bilateral
SUA au afirmat marţi că Rusia nu respectă tratatul New Start, ultimul acord de dezarmare nucleară dintre ele, potrivit ...
Circulaţia pe un kilometru din autostrada Sebeş – Turda se închide pentru 30 de zile; au apărut deficienţe în perioada de garanţie
Circulaţia pe un kilometru din autostrada Sebeş – Turda se închide pentru 30 de zile; au apărut deficienţe în ...
Traficul va fi închis, începând de miercuri dimineaţa, pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pentru ...