Edenred va emite tichetele Ticket Junior, acordate de Guvern familiilor cu venituri mici ca să-şi înscrie copiii la grădiniţă

Pe 10 februarie 2016, Edenred a depus la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci o cerere de înregistrare a mărcii Ticket Junior. Oficialii companiei Edenred au spus în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET că sub marca Ticket Junior vor emite tichetele sociale, în valoare de 50 de lei, pe care Guvernul le acordă familiilor cu venituri mici ca să le motiveze să-şi înscrie copiii la grădiniţă. Tichetele se vor acorda lunar şi sunt condiţionate de prezenţa regulată a copiilor la grădiniţă. Edenred va emite tichetele sociale marca Ticket Junior dupa primirea autorizaţiei de la Ministerul de Finanţe. Peste 111.000 de copii sunt eligibili să primească tichete sociale pentru grădiniţă începând cu această primăvară, potrivit Ministerului Muncii.
Cristina Şomănescu - mie, 24 feb. 2016, 21:59
Edenred va emite tichetele Ticket Junior, acordate de Guvern familiilor cu venituri mici ca să-şi înscrie copiii la grădiniţă

Edenred pregăteşte lansarea unui nou produs în România – Ticket Junior, cu ajutorul căruia autorităţile locale din întreaga ţară vor putea acorda familiilor cu venituri mici, care au copii preşcolari (3-6 ani), un stimulent în valoare de 50 de lei lunar, cu care vor putea fi cumpărate doar alimente, produse de igienă, de îmbrăcăminte şi/sau rechizite, din magazinele afiliate acestui sistem. Acordarea tichetelor sociale pentru acest program va fi condiţionată de prezenţa regulată a copiilor la gradiniţă. Ticket Junior face posibilă implementarea unei legi publicate în anul 2015 pentru reducerea abandonului şcolar, a sărăciei şi inechității sociale: Legea nr. 248/2015, cunoscută drept legea „Fiecare Copil în Grădiniţă”, au spus în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET oficialii Edenred.

Aceasta lege, votată în Parlamentul României şi promulgată de Preşedinte în octombrie 2015, încurajează prezenţa la gradiniţă a copiilor între 3-6 ani.

Citeşte şi: Început ratat al educaţiei: aproape 103.000 de copii nu au mers în anul 2014 la grădiniţă

Programul de interes naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă” preia mecanismul central al programului-pilot cu acelaşi nume, gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace şi implementat începând cu anul 2010 de către Asociaţia OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Timp de cinci ani, OvidiuRo a implementat programul-pilot cu finanţare privată şi prin voluntariat. În toţi anii de derulare a programului pilot, Edenred s-a implicat în acest program ca partener, asigurând utilizarea stimulentelor în beneficiul copiilor, ne-au explicat oficialii companiei Edenred.

Conform Legii nr. 248/2015, începând cu 15 februarie 2016, programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” se extinde la nivel naţional, iar finanţarea tichetelor sociale pentru grădiniţă este asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoare adăugată. Responsabilitatea implementării programului revine primarilor şi directorilor de şcoală, ne-au mai spus reprezentanţii Edenred.

Edenred va emite tichete marca Ticket Junior după primirea autorizaţiei de la Ministerul de Finanţe.

Tichete sociale Ticket Junior pentru stimularea familiilor cu venituri mici să-şi înscrie copiii la grădiniţă

Tichetele se acordă familiilor cu venituri lunare pe membru de familie sub 284 de lei.

În ce condiţii se acordă tichetele sociale Ticket Junior

Acordarea tichetelor sociale Ticket Junior este strict condiţionată de prezenţa regulată a copiilor la grădiniţă.
Normele de aplicare a legii stipulează că numărul total al absenţelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maximum trei) şi scutirile medicale nu pot depăşi 50% din numărul total de zile de grădiniţă din luna respectivă.
Educatorii sunt cei care ţin evidenţa prezenţei zilnice a copiilor la grădiniţă, după un formular similar celui folosit de Fundaţia Ovidiu Ro în programul pilot. Situaţia fiecărui preşcolar se centralizează într-un sistem informatic naţional gestionat de Ministerul Educaţiei. Corectitudinea notării prezenţei zilnice va fi monitorizată prin vizite neanunţate, prin sondaj.
Copiii eligibili pentru acest program sunt identificaţi de asistenţii sociali din primării, pe baza unui dosar social.

Ce poţi cumpăra cu tichetele sociale Ticket Junior Edenred

Tichetele sociale Ticket Junior emise de Edenred, acordate în baza legii privind încurajarea copiilor să urmeze învăţământul preşcolar, vor putea fi folosite numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite şi rechizite.

Pe ce perioadă se acordă tichetele sociale Ticket Junior

Stimulentul acordat sub formă de tichet social este acordat pentru perioada septembrie – iunie, pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere completată de părinţi sau de persoanele care răspund legal, cu suportul asistentului social, acolo unde este cazul. Declaraţia este standard. Cei care primesc deja beneficii sociale care atestă încadrarea sub pragul de venit nu mai trebuie să facă un nou dosar, copiii lor devenind automat eligibili.

Înscrierea în program este permanentă pentru a permite familiilor să îşi înscrie copiii la grădiniţă şi după începerea anului şcolar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preşcolarul a îndeplinit criteriile de frecvenţă.
Mecanismul de acordare a tichetului nu ia în calcul ajutorul social, alocaţia pentru copii, bursele sau subvențiile agricole.
Tichetelor vor fi distribuite de primării, conform formularului de prezenţe completat de educatori.

Te-ar mai putea interesa și
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna martie 2024 cu 0,3% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 584,458 miliarde de lei, iar faţă de aceeaşi perioadă a......
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat, marţi seara, că va introduce noi modele la începutul ...
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice ...
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...