1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Investiţii

Șeful Bursei de la București: Pieţele de capital din Europa Centrală şi de Est trebuie reformate

Pieţele de capital din Europa Centrală şi de Est trebuie reformate pentru a fi mai atrăgătoare pentru jucătorii internaţionali, a declarat, marţi, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, în cadrul 'The Central and Eastern European Forum'.

17 ian, 2017 | Agerpres

Trebuie să reformăm pieţele în Europa Centrală şi de Est pentru a fi mult mai atrăgătoare pentru jucătorii internaţionali. Cred că acest proces a început să progreseze în ultimii ani. (...) Mai sunt multe lucruri de făcut. Avem probleme, de asemenea, care sunt comune pentru tot spaţiul european. Avem prea multe regulamente, legislaţie, măsuri de precauţie, care vin de la Bruxelles. Este o povară pe umerii tuturor operatorilor din piaţă, inclusiv ai noştri. Situaţia este chiar o provocare', a spus Sobolewski.

Acesta a vorbit şi despre contradicţii în Uniunea Europeană, arătând că legiuitorii vor să uşureze accesul la finanţare al companiilor mici şi mijlocii însă cresc costurile.

'Văd contradicţii fundamentale în ceea ce gândeşte Uniunea Europeană, cei care fac legislaţia, pentru că, pe de o parte, vor să uşureze accesul întreprinderilor mici şi mijlocii pe piaţa de capital pentru a le oferi o alternativă la finanţare, iar pe de altă parte cresc costul la tot, inclusiv costul pentru accesul pe piaţă şi fac oamenii să se teamă. Le e teamă să fie publice. Noi nu suntem oameni să fim speriaţi, poate că piaţa de capital este ultima frontieră. Foarte sarcastic vorbind, câteodată am tentaţia să fac ceva precum Brexit, să îmi iau piaţa şi să o mut într-un mediu mai prietenos', a mai spus reprezentantul BVB.

Evenimentul 'The Central and Eastern European Forum' este organizat de Euromoney Conferences.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO