Șeful de la Drumuri şi-a dat demisia după 16 luni de mandat, din motive personale. Narcis Neaga revine la conducerea CNAIR

Ștefan Ioniță a anunțat luni că renunță la mandatul de directorul general al CNAIR SA, din motive personale. Acesta conducea Compania de Autostrăzi de 16 luni. Surse din CNAIR au declarat că Narcis Neaga va prelua conducerea companiei.
Economica.net - lun, 07 mai 2018, 11:09
Șeful de la Drumuri şi-a dat demisia după 16 luni de mandat, din motive personale. Narcis Neaga revine la conducerea CNAIR

Directorul General al CNAIR SA, Ștefan Ioniță, a solicitat luni Consiliului de Administrație să ia act de faptul că la expirarea mandatului solicită să revină pe funcția de director al Direcției Tehnice și Calitate, deținută anterior. Mandatul de Director General al acestuia urma să expire în data de 12 mai 2018. 

În baza solicitării, Consiliul de Administrație al CNAIR S.A. l-a numit în funcția de Director General al CNAIR S.A. pe Narcis Neaga, care va prelua mandatul în data de 12 mai 2018. 

Ioniță le-a mulțumit colegilor din CNAIR Central, din Regionalele Companiei și din CESTRIN, pentru sprijinul acordat în cele 16 luni de mandat, pentru deblocarea unor proiecte și lansarea unor noi investiții.

Ștefan Ioniță a fost numit în funcția de Director General al CNAIR, în data de 13 ianuarie 2017.

În perioada mandatului său, CNAIR S.A. a lansat proiecte de investiții în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro, co-finanțate din fonduri europene, printre cele mai importante numărându-se Podul suspendat de la Brăila, Secțiunile 1 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu, drumul de mare viteză Pitești-Craiova și Autostrada de Centură București-Sud.

În aceeași perioadă, a fost semnat contractul de execuție și au fost reluate lucrările la Podul peste Someșul Mic, obiectiv esențial pentru deschiderea circulației pe sectorul de autostradă Gilău-Nădășelu, recepționat la finalul anului trecut.

Lucrările la acest pod stagnau încă de la rezilierea contractului cu Compania americană Bechtel, pe Autostrada Transilvania.

Tot în perioada în care Ștefan Ioniță a deținut funcția de Director General al CNAIR S.A. au fost recepţionați primii 24 de km de autostradă, după 2015. Este vorba despre cei 15 km ai lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva și de cei 9 km ai sectorului Gilău-Nădășelu, de pe autostrada Transilvania.

Strategia de abordare a proiectelor a creat premisele deschiderii în acest an a peste 60 de km de autostradă, după ce Compania a decis să le atragă Antreprenorilor atenția asupra obligației de a pune accent pe calitatea lucrărilor și mobilizarea corespunzătoare în șantiere.

În cazul în care se va menține ritmul de lucru impus în ultimele 16 luni, pot fi recepționate anul acesta următoarele sectoare de autostradă: sectorul autostrăzi Bucuresti-Ploiești, cu o lungime de 3,325 km, care va face legătura cu municipiul București, Nodul Gilău (Pod Someș), sectorul de 4,390 de km ai lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, lotul 4 Lugoj-Deva, cu o lungime de 22,139 km, loturile 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș-Turda, cu o lungime totală de 28,750 km, loturile 1(Ogra-Iernut) și 2 (Ungheni-Ogra) ale autostrăzii Campia Turzii-Ogra-Tg.Mures, cu o lungime însumată de 13,705 km.

În baza strategiei conducerii CNAIR, în perioada ianuarie 2017-mai 2018 a fost acordată o atenție importantă inclusiv reabilitării, consolidării și modernizării drumurilor naționale, variantelor ocolitoare și podurilor.

Ca urmare a acestor investiții, pe 212 km de drum național se circulă începând de anul trecut în condiții sporite de siguranță și de confort.

Printre cei 190 de km de drum național reabilitați și modernizați se numără DN 66, DN 76, DN 18, DN 16, DN 7 și Centura Nord-Vest București.

Anul trecut a fost reluată și licitația publică pentru contractul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău, care fusese reziliat în primăvara aceluiași an și a fost predat amplasamentul pentru începerea construcției Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare, cu o lungime de aproximativ 20 de km.

Te-ar mai putea interesa și
Încep distribuirile de dividende pentru acţionarii Antibiotice Iaşi – Depozitarul Central
Încep distribuirile de dividende pentru acţionarii Antibiotice Iaşi – Depozitarul Central
Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 20 septembrie 2021 - 19 septembrie 2024 distribuie dividende pentru acţionarii Antibiotice S.A. (simbol ATB), valoarea dividendului......
Stațiile de încărcare pentru mașini electrice din Germania, accesibile cu cardul bancar
Stațiile de încărcare pentru mașini electrice din Germania, accesibile cu cardul bancar
Guvernul federal din Germania a decis ca toate stațiile de încărcare pentru mașini electrice amplasate după iulie 2023 ...
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar luni, 20.09.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar luni, 20.09.2021
Euro a început ziua peste maximul istoric înregistrat acum două săptămâni la cursul BNR şi peste pragul de 4,95 lei, ...
Titlurile de stat deţinute de bănci au ajuns la 7% din PIB. Creşterea dobânzii ar putea aduce o pierdere de 17,6%
Titlurile de stat deţinute de bănci au ajuns la 7% din PIB. Creşterea dobânzii ar putea aduce o pierdere de 17,6%
Expunerea sistemului bancar pe titlurile de stat româneşti a ajuns cea mai mare din Uniunea Europeană, cu o pondere a ...