1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

IT&C

Șeful Vodafone Germania avertizează despre excluderea Huawei de la 5G - Ametsreiter: "Ar întârzia extinderea 5G cu până la cinci ani"

CEO-ul Vodafone Germania, Hannes Ametsreiter, avertizează guvernul federal împotriva excluderii furnizorului chinez de rețea Huawei din noul standard de comunicații mobile 5G. "Excluderea Huawei ar întârzia trecerea la 5G cu până la cinci ani și ar mări semnificativ costurile," a declarat Ametsreiter în presa germană.

30 oct, 2020 | ECONOMICA.net

El a justificat acest lucru prin faptul că excluderea ar necesita intervenții tehnice majore atunci când se va trece la noul standard 5G. La fel ca Vodafone, Deutsche Telekom și Telefónica Deutschland cooperează în rețeaua celulară cu Huawei. Ametsreiter nu împărtășește preocupările de securitate împotriva companiei chineze.

"În loc să fim prăpăstioși, aș prefera să am o discuție bazată pe fapte despre soluții tehnice și mecanisme de protecție pentru companii, de exemplu prin criptare", a declarat Ametsreiter.

În același timp, el a subliniat că interzicerea este o „decizie politică” pe care vor trebui probabil să o accepte.

Guvernul federal a lăsat până acum deschisă problema utilizării componentelor Huawei în rețeaua germană 5G. O procedură strictă de testare ar trebui să fie decisivă în acest sens. Mai multe țări au exclus Huawei de la dezvoltarea rețelei 5G, inclusiv SUA și Marea Britanie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO