Egipt: Confruntări între protestatari islamişti şi forţele de ordine, într-o moschee din Cairo

Serviciile de securitate egiptene au reuşit evacuarea Moscheii Al-Fateh din Cairo, unde se adăpostiseră sute de simpatizanţi ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, relatează BBC News online.
Economica.net - Dum, 18 aug. 2013, 06:04

Toţi protestatarii au fost scoşi din locaşul de cult, iar mulţi au fost reţinuţi.

Confruntări au avut loc, sâmbătă, între simpatizanţi ai fostului preşedinte islamist şi forţele de ordine, în Moscheea Al-Fateh din Cairo, situată în Piaţa Ramses.

Forţele de ordine înconjuraseră locaşul de cult de vineri seara, după ce mii de protestatari se adăpostiseră în interior. Sâmbătă dimineaţă, agenţi ai serviciilor de securitate au pătruns paşnic în moschee, iar sute de protestatari începuseră să iasă, fără violenţe. Însă, la un moment dat, au început să se audă focuri de armă şi izbucniseră confruntări între manifestanţii islamişti şi forţele de ordine.

Armata a comunicat că mai mulţi lunetişti au deschis focul din minaret, turnul moscheii.

Autorităţile egiptene au reţinut peste 1.000 de susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani în cursul violenţelor de vineri, soldate cu cel puţin 173 de morţi, a anunţat Ministerul egiptean de Interne. Printre persoanele ucise figurează 57 de agenţi ai forţelor de ordine.

Mii de simpatizanţi ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au ieşit pe străzi, vineri, pentru a denunţa „lovitura de stat militară” din 3 iulie, soldată cu înlăturarea de la putere şi arestarea preşedintelui Mohamed Morsi. Peste 800 de oameni au murit în confruntările din ultimele zile. Mişcarea Fraţii Musulmani a lansat un nou apel pentru continuarea în fiecare zi a protestelor faţă de „lovitura de stat militară” din 3 iulie.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...