1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

EIU: Bucureştiul este printre cele mai ieftine oraşe din lume

Bucureştiul este plasat în topul celor cele mai ieftine zece oraşe în raportul anual privind costul vieţii în principalele oraşe ale lumii, publicat vineri de The Economist Intelligence Unit (EIU), un centru de studii şi analize ce face parte din grupul media britanic The Economist.

14 feb, 2014 | Agerpres

Conform evaluării realizate de EIU pe anul 2013, cel mai scump oraş de pe planetă este capitala Japoniei, Tokyo. Pe poziţia a doua se află tot un oraş japonez, Osaka. Urmează, în ordine, Sydney, Oslo, Melbourne, Singapore, Zurich, Paris, Caracas şi Geneva. Astfel, Japonia, Australia şi Elveţia au fiecare câte două oraşe în topul celor mai scumpe.

Capitala României apare în cealaltă extremă a clasamentului, fiind plasată în topul oraşelor cu cel mai redus cost al vieţii. După calculele analiştilor EIU, o viaţă mai ieftină ca la Bucureşti mai putem găsi doar în capitala Nepalului, Kathmandu, în India, la New Delhi şi Mumbai, şi în Pakistan, la Karachi, acesta din urmă fiind considerat cel mai ieftin.

Încercând să demonstreze corectitudinea analizei, cei care au elaborat studiul dau ca exemplu preţul mediu al câtorva produse pe care le consideră reprezentative. Astfel, ei au calculat că la Bucureşti un kilogram de pâine costă 1,92 dolari, o sticlă de vin - 3,77 dolari, un pachet de ţigări - 3,59 dolari şi un litru de benzină - 1,71 dolari.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO