Câştigi cât meriţi? A apărut primul comparator de salarii din România

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online de pe piața locală, a lansat Paylab.ro, primul comparator de salarii din România. Paylab.ro are cea mai mare bază de date salariale, cu aproape 150.000 de salarii introduse până acum, spun oficialii eJobs.
Economica.net - joi, 26 iul. 2018, 07:37
Câştigi cât meriţi? A apărut primul comparator de salarii din România

La nivel internațional, Paylab funcționează din anul 2007, iar în prezent este activ în 17 țări din Europa, dar și în Africa (Kenya, Nigeria și pe Coasta de Fildeș).

Pentru utilizatori, Paylab este un instrument prin care pot afla dacă salariul pe care îl au se înscrie în media pieței, care este fluctuația față de această medie, cum își pot negocia salariile și cum arată, în general, piața salariilor pentru poziția și domeniul în care activează. Sunt oferite, de asemenea, date comparative și pentru țările din regiune, astfel încât cei care completează chestionarul își pot face o imagine despre cât ar putea câștiga dacă ar lucra în altă țară. Criteriile luate în calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt: salariul net lunar, funcția, industria, nivelul de experiență a candidatului, studiile, vârsta, sexul, orașul de reședință, pachetul de beneficii non-financiare primit, dimensiunea companiei sau tipul de acționariat.

Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odată depășit acest termen, toate datele sunt automat șterse, iar sistemul le folosește pe cele introduse în urmă cu mai puțin de un an. “În acest fel, calculele salariale vor avea în permanență un caracter actual și vor reflecta cu acuratețe mișcările din fiecare domeniu de activitate. Foarte important, de asemenea, este faptul că toate datele introduse sunt confidențiale”, spune Bogdan Badea, CEO la eJobs România. 

Paylab.ro oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Totodată, platforma include articole și recomandări pe subiecte precum negocierea salariului, statistici salariale, informații despre cel mai bine plătite abilități ale candidaților sau cum să afli ce salariu poți cere, înainte de a merge la un interviu de angajare. Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și App Store.

“Salariile au reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai fierbinți subiecte, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Cu atât mai fierbinți cu cât vizează unul dintre cele mai mari tabu-uri organizaționale – cât câștigăm comparativ cu colegii sau cu alți specialiști din industrie. Mai mult decât atât, mulți candidați se confruntă cu o dilemă reală atunci când se prezintă la un interviu de angajare, pentru că nu știu care ar fi salariul “corect” pentru o anumită poziție și au nevoie de un instrument care să le arate care este dinamica pieței. Iar Paylab tocmai asta face – ia salariul real al utilizatorului și o serie de indicatori relevanți pentru un calcul actualizat și oferă o poziționare reală în termeni de venituri față de alți specialiști cu pregătire și experiență similare, din aceeași industrie și același județ. Odată cu introducere Paylab în România, facem primul pas către o mult așteptată transparentizare a politicilor salariale din companii”, explică Bogdan Badea.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

Te-ar mai putea interesa și
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva zile după ce ibericii au declarat că Chery va produce mașini în Spania,......
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru construirea liniei ...