eJobs România deschide Academia de IT Coders Lab unde vrea să formeze peste 2.000 de programatori în următorii trei ani

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, deschide Academia de IT Coders Lab, prin care va forma aproximativ 200 de programatori specializați în dezvoltare JavaScript și PHP până la finalul anului, şi peste 2.000 de programatori în următorii trei ani. 
Cristina Şomănescu - mie, 03 apr. 2019, 07:38
eJobs România deschide Academia de IT Coders Lab unde vrea să formeze peste 2.000 de programatori în următorii trei ani

Academia de IT se adresează persoanelor care vor o carieră în IT, indiferent de vârstă sau de pregătire profesională.

Cursurile, care vor începe la finalul lunii mai, se vor derula pe parcursul a şapte săptămâni de predare intensivă. Vor fi susținute şase module, timp de cinci zile pe săptămână, opt ore pe zi. Cursurile de programare vor fi ţinute de oameni cu experienţă în IT. Accesul cursanţilor dintr-un modul în altul se va face printr-o testare amănunţită a cunoştinţelor însușite până în acel moment. Cei care nu vor trece de aceste filtre nu vor urma modulul următor şi, prin urmare, nu vor absolvi şcoala.

Absolvenții cursurilor vor beneficia și de consiliere profesională pentru găsirea unui loc de muncă în această industrie.

„În acest moment, există un deficit uriaș de IT-iști în România. În orice moment, piața ar putea absorbi cu ușurință aproximativ 20.000 de specialiști. Clienții noștri ne spun aproape zilnic că au nevoie de soluții alternative pentru a acoperi această gaură. Pe de altă parte, tot mai mulți candidați își doresc să intre în această industrie, în jurul căreia s-au creat adevărate mituri în ultimii ani. De la salariile foarte mari pe care le oferă angajatorii, chiar și pentru poziții de juniorat, până la flexibilitatea de care se bucură, toate aceste argumente au transformat IT-ul în domeniul cel mai vânat de către candidați. Acesta a fost principalul semnal de alarmă care ne-a determinat să lansăm acest proiect care, în prima sa fază, ar trebui să poată acoperi aproximativ 10% din deficitul pieței”, explică Bogdan Badea, CEO la eJobs România.

În acest moment, aproximativ 10% din numărul de locuri de muncă de pe eJobs.ro sunt în domeniul IT. Jumătate dintre acestea sunt pentru candidații din București. Următoarele orașe în care se caută IT-iști sunt Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, potrivit informaţiilor publicate pe eJobs.

Salariul mediu în IT este de 5.731 de lei „în mână”, arată comparatorul salarial Paylab.ro.

„Ne dorim foarte mult să scoatem acest domeniu din turnul de fildeș în care se află astăzi și să-l facem accesibil pentru cât mai mulți oameni. Atât timp cât au aptitudini tehnice de bază sau aplecare în această direcție, nu au cum să nu deprindă cunoștințele care îi va duce în punctul de programator junior, perfect pregătit și cu șanse reale pentru angajare în orice companie din România. Cursurile de programare Coders Lab pun accent pe exerciții practice încă din prima zi. Teoria e utilă, dar niciodată nu o vei învăța în lipsa practicii care s-o pună în context. Cursanții vor avea, constant, de rezolvat, pe cont propriu, numeroase probleme complexe și vor programa simulând situații reale din domeniul web development-ului. Majoritatea participanților la cursurile de programare Coders Lab de la nivel internațional nu au mai programat niciodată și, cu toate astea, au acum o carieră în IT”, spune Bogdan Badea.

Coders Lab este un brand internațional, originar din Polonia, care formează, anual, peste 2.000 de programatori. 82% dintre aceștia s-au angajat deja ca specialiști IT.

„Deja am făcut primii pași în direcția extinderii cursurilor și în interiorul companiilor de tehnologie care își doresc să formeze candidații. Pentru aceștia vor fi dezvoltate academii interne de IT, sub umbrela Coders Lab, iar candidații care le vor absolvi vor ajunge să se angajeze în companiile respective”, a conchis Bogdan Badea.

Te-ar mai putea interesa și
Chirițoiu: Mi-e frică de firmele primăriilor, serviciile s-ar putea să devină monopoluri leneşe şi scumpe
Chirițoiu: Mi-e frică de firmele primăriilor, serviciile s-ar putea să devină monopoluri leneşe şi scumpe
Actuala criză a gunoaielor din Sectorul 1 va întări tendinţa primăriilor de a renaţionaliza serviciile municipale, iar aceste servicii ar putea deveni monopoluri leneşe şi scumpe, a declarat......
Peste 960.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni şi marţi în România
Peste 960.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni şi marţi în România
Peste 960.000 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor ajunge luni şi marţi în România, a informat, duminică, Comitetul ...
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Liderii G7 se pun de acord asupra unei abordări mai dure faţă de China
Grupul G7, al celor mai industrializate şapte state, a convenit duminică, în ultima zi a summitului din Cornwall, sudul ...
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestru din 2021
Transportul portuar maritim a înregistrat în primul trimestru din 2021 o scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară ...