1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

Electorata va fi Ordonanţă de Guvern - deputatul Emil Niţă

Măsura posibilităţii amânării cu doi ani a plăţii ratelor la creditele bancare pentru persoanele cu venituri sub 1.610 lei va fi cuprinsă într-o Ordonanţă de Guvern, a declarat, vineri, deputatul Emil Niţă, membru în Comisia pentru industrie şi servicii a Camerei Deputaţilor.

14 mar, 2014 | Agerpres

'Eu cred că va fi o Ordonanţă de Guvern. Situaţia în România este o situaţie complicată. Este bine a recunoaşte că o mare parte dintre cetăţenii acestei ţări se află în situaţia de a avea credite bancare pe care, din păcate, din cauza crizei economice, a crizei bancare, din cauza condiţiilor economice europene, nu mai pot să acopere din venituri ratele, inclusiv din cauza scăderii drastice, în ultimii 4-5 ani a locurilor de muncă. Noi uităm că 2010 - 2011 au fost marcaţi de pierderea locurilor de muncă de către aproximativ 600.000 de oameni. De aceea, eu spun că orice măsură care vine în sprijinul acestor cetăţeni nu este 'electorată'. Nu aş numi-o 'electorată', pentru că, până la urmă, este un ajutor dat românilor să depăşească o perioadă dificilă', a spus Niţă, care a participat la 'Ziua Consumatorului European'.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la începutul lunii februarie, aplicarea unei măsuri prin care persoanele care au credite la bănci şi un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înţelegeri cu banca, la înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, dar cei care optează pentru aceasta nu trebuie să aibă restanţe mai vechi de 90 de zile la plata ratelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO