Electromagnetica vrea să ajungă la o putere de 20 MW în microhidrocentrale, de patru ori mai mult

Producătorul de energie regenerabilă, sisteme de iluminat LED şi echipamente de măsurare a energiei Electromagnetica Bucureşti (ELMA) intenţionează să îşi crească de la până la patru ori capacitatea de producţie a energiei instalată în microhidrocentrale, la 20 MW, prin achiziţii de unităţi.
Economica.net - vin, 20 sept. 2013, 13:29
Electromagnetica vrea să ajungă la o putere de 20 MW în microhidrocentrale, de patru ori mai mult

„Visul nostru este să avem o capacitate instalată de 10-20 MW, care să dea consistenţă activităţii de trading cu energie”, a declarat directorul general al Eletromagnetica, Eugen Scheuşan, pentru MEDIAFAX.

Compania produce deja electricitate în 10 microhidrocentrale pe care le-a cumpărat în 2006 de la Hidroelectrica, pentru 5,6 milioane euro. Microhidrocentrale sunt unităţi de producţie cu capacităţi instalate de până la 10 MW.

În perioada 2007-2013 compania a derulat un program de modernizare, retehnologizare şi extindere a capacităţii de producţie a microhidrocentralelor, ajungând la o putere instalată de 5,4 MW.

„Ne uităm la microhidrocentralele pe care vrea să le vândă Hidroelectrica. Avem deja discuţii cu o bancă dispusă să ne finanţeze”, a adăugat Scheuşan.

La sfârşitul lunii august compania a anunţat că vrea să investească până la 10 milioane euro în achiziţia sau dezvoltarea de microhidrocentrale.

Hidroelectrica a vândut în luna iulie 14 microhidrocentrale din cele 160 din portofoliu, pentru 10,6 milioane de euro, iar în septembrie va scoate la vânzare alte unităţi.

În perioada 2004 şi 2008 Hidroelectrica a mai vândut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Printre activităţile Electromagnetica se mai numără furnizarea de electricitate, producţia de subansamble pentru fabricaţia de automobile, echipamente de siguranţă a traficului feroviar şi injecţia de mase plastice.

Totodată, compania deţine în Bucureşti spaţii de birouri, depozite şi servicii cu o suprafaţă totală de peste 33.000 metri pătraţi.

Electromagnetica are 620 de angajaţi, cu 11% mai mulţi faţă de anul trecut.

Afacerile Electromagnetica au scăzut în primele şase luni ale anului curent cu 7,26%, la 197,87 milioane lei (45,05 milioane euro), în timp ce profitul net a crescut cu 27,33%, la 11,6 milioane lei.

Principalii acţionari ai companiei sunt Asociaţia Salariaţilor, cu 30% din acţiuni, şi SIF Oltenia, cu o participaţie de 22,1%. Persoane fizice cumulează 32,7% din titluri, iar 15,2% aparţine mai multor firme.

Acţiunile Electromagnetica se tranzacţionau joi la Bursa de Valori Bucureşti la preţul de 0,209 lei. La această cotaţie compania are o capitalizare de 141,3 milioane de lei (31,5 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...