Elena Udrea, citată la DNA în jurul prânzului

Deputata Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, a fost citată să se prezinte marţi, în jurul prânzului, la Direcţia Naţională Anticorupţie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.
Economica.net - mar, 10 feb. 2015, 07:27
Elena Udrea, citată la DNA în jurul prânzului

Citarea la DNA a Elenei Udrea vine după ce Camera Deputaţilor a încuviinţat cererile procurorilor de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat luni seară trei cereri ale procurorilor care au cuprins mai multe solicitări, pe numele deputatei Elena Udrea, pentru ridicarea imunităţii.

În prima cerere, procurorii anticorupţie au solicitat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul ‘Gala Bute’, pentru abuz în serviciu cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Votul parlamentarilor a fost 285 ‘pentru’ şi 49 ‘împotrivă’.

În cea de-a doua cerere, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea extinderii începerii urmăririi penale, pentru luare de mită, şi a arestării preventive în dosarul ‘Gala Bute’, pe numele fostului ministru al dezvoltării regionale şi turismului. Prima solicitare din cuprinsul acestei cereri a fost aprobată cu 278 voturi ”pentru” şi 50 ”împotrivă”, iar cea de-a doua, cu 219 voturi ‘pentru’ şi 102 voturi ‘împotrivă’.

De asemenea, în dosarul ”Microsoft” procurorii DNA au făcut o cerere cu trei solicitări de încuviinţare, respectiv a urmăririi penale pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţia de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobată cu 243 de voturi ”pentru” şi 50 ”împotrivă”, reţinerea şi arestarea preventivă a acesteia – adoptată cu 202 voturi ‘pentru’ şi 65 de voturi ‘împotrivă’- şi înlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu măsura arestării preventive – adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 152 de voturi ‘pentru’ şi 82 ‘împotrivă’.

Fostul ministru a scris luni seară pe Facebook, în timp ce deputaţii aprobau solicitările DNA, că Parlamentul a ratat ‘o şansă’ votând pentru cererile procurorilor. ‘Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întâmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat’, a scris Elena Udrea, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Kaspersky cumpără dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net
Kaspersky cumpără dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net
Kaspersky achiziţionează dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net, prin care îşi propune, printre altele, ...
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România. Compania estimează dublarea volumului de colete livrate în 2021 pe piața locală
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România. Compania estimează dublarea volumului de colete ...
Packeta finalizează procesul de rebranding al sucursalei din România, Coletăria.ro preluând numele Packeta România, ...
Abonamentele Concierge Medical: cel mai simplu și eficient traseu către sănătatea pacienților
Abonamentele Concierge Medical: cel mai simplu și eficient traseu către sănătatea pacienților
Investiția constantă în sănătatea personală și a celor dragi se dovedește a fi cea mai bună decizie pe termen lung ...