Elena Udrea, la ieşire de la DNA: Mi s-au adus la cunoştinţă noile învinuiri

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a afirmat marţi, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă noile învinuiri în dosarul 'Gala Bute', adăugând că se aşteaptă la formularea unei propuneri de arestare preventivă.
Economica.net - mar, 24 feb. 2015, 12:41
Elena Udrea, la ieşire de la DNA: Mi s-au adus la cunoştinţă noile învinuiri

Udrea a susţinut, totodată, că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie se bazează doar pe denunţuri, formulate de ceilalţi inculpaţi din dosarele în care este cercetată.

‘Eu constat următorul lucru: toţi cei care sunt prinşi că au luat şpagă sau că au făcut ceva ilegal este suficient să declare că au dat-o mai departe cuiva şi sunt lăsaţi liberi, bine-mersi. (…) Nu ştiu, trebuie să spun şi eu că am dat ceva cuiva ca să nu mai fiu hărţuită? Categoric nu, dar văd că este ceea ce se întâmplă astăzi, tehnica asta, denunţul, adică recunosc şi apoi denunţ şi spun mai departe că am luat, dar am dat nu ştiu cui, îi face scăpaţi pe cei care practică asta (…). În dosarul ‘Gala Bute’, singurul care a rămas în arest este Rudel Obreja, care nu a fost de acord să declare ce i s-a cerut’, a declarat Elena Udrea.

Ea a adăugat că nu intenţionează să formuleze denunţuri împotriva altor persoane, cu excepţia directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

‘Despre dânsul o să tot fac denunţuri până le ia cineva în serios. (…) Nu am niciun motiv să fac denunţ împotriva nimănui, în afară de cel pe care l-am făcut’, a spus Elena Udrea.

Unul dintre apărătorii săi, avocatul Marius Striblea, a confirmat că procurorii DNA au început urmărirea penală pentru noi fapte în dosarul ‘Gala Bute’ şi că vor formula, cel mai probabil, o propunere de arestare preventivă.

‘Noi am fost chemaţi pentru a i se aduce doamnei deputat Udrea la cunoştinţă noile acuzaţii, e vorba de cele trei pentru care Parlamentul a încuviinţat ieri urmărirea penală. Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală, ca un pas prealabil propunerii de arestare preventivă’, a declarat avocatul.

El a adăugat că a prezentat şi în faţa procurorilor DNA susţinerea referitoare la faptul că votul din Camera Deputaţilor privind ridicarea imunităţii deputatei în vederea arestării preventive ar fi, practic, unul ‘de neavizare’.

‘Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede că în astfel de situaţii votul se dă cu majoritatea membrilor camerei învestite cu această cerere (…). Asta înseamnă că din cei 396 de deputaţi (…) trebuiau să voteze 199 cel puţin pentru această cerere. După cum ştiţi, au votat doar 170. (…). Orice vot care nu întruneşte această majoritate se consideră vot împotrivă, prin urmare am arătat procurorilor că această hotărâre este invalidă şi de fapt este o hotărâre de respingere. Deocamdată am afirmat acest lucru şi am cerut să acţioneze în consecinţă, să vedem ce or să spună procurorii. Avem şi proceduri parlamentare de care vom uza şi ne vom adresa cu siguranţă şi judecătorului, în măsura în care se va face propunere de arestare pe aceste trei presupuse fapte de luare de mită’, a explicat Marius Striblea.

Hotărârile Camerei Deputaţilor privind cererea de urmărire penală a fostului ministru Elena Udrea, precum şi cea de încuviinţare a arestării preventive a acesteia în dosarul ”Gala Bute” pentru săvârşirea de noi fapte, au fost publicate luni în Monitorul Oficial.

Acestea au fost aprobate luni de plenul Camerei Deputaţilor.

Cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale în dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracţiuni de luare de mită, a fost aprobată de plen Camerei cu 218 voturi ”pentru” şi 76 ”împotrivă”.

Şi solicitarea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în acelaşi caz a fost aprobată de deputaţi cu 170 de voturi ”pentru” şi 118 ”împotrivă”.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...