Elena Udrea susține că nu este implicată în dosarul retrocedărilor supraevaluate

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a scris sâmbătă pe pagina sa de Facebook că nu are nicio implicare în dosarul retrocedărilor supraevaluate care îl vizează pe fostul său soţ Dorin Cocoş şi pe procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica.
Economica.net - sâm, 22 nov. 2014, 16:34
Elena Udrea susține că nu este implicată în dosarul retrocedărilor supraevaluate

Omul de afaceri Dorin Cocoş ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în legătură cu despăgubirea lui Stelian Gheorghe pentru un teren în Capitală, reiese din referatul DNA la dosarul în care este cercetată şi procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica, pentru fapte de corupţie, informează Agerpres.

În legătură cu acest subiect, Elerna Udrea, președintele PMP și fosta soție a lui Cocoș susține că nu știe nimkic.”Nu ştiu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicaţi Alina Bica şi fostul meu soţ, Dorin Cocoş. Nu am nicio legătură cu acest subiect şi niciun fel de implicare în acest caz. Relaţia de prietenie pe care o am cu Alina Bica este de notorietate publică, nu am ţinut-o niciodată ascunsă şi a început ca urmare a colaborării în Guvernul din care amândouă am făcut parte. Văzând că s-a speculat pe ideea nominalizării sale în comisia de la ANRP fac precizarea că Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justiţiei ca efect al legii”, precizează Elena Udrea.

Ea mai susţine că nu a discutat cu Alina Bica despre activitatea ei la ANRP nici când era acolo, nici după ce a plecat din respectiva comisie.

„Mai mult, până la suspendarea activităţii Agenţiei nu am ştiut măcar că ea este cea care reprezintă Ministerul Justiţiei (MJ) în restituirea proprietăţilor, nefiind un aspect care să fie de interes pentru activitatea mea în Guvern. Am apreciat întotdeauna profesionalismul doamnei Alina Bica recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor două noi Coduri Penale şi la menţinerea legalităţii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regulă, din partea MJ”, a menţionat Udrea.

Liderul PMP a mai scris că sper că Alina Bica îşi va putea dovedi nevinovăţia în fata legii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sâmbătă ca Alina Bica, procuror şef al DIICOT, să fie arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Mandate de arestare preventivă au primit şi Emil Nuţiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă executorie.

Alina Bica s-a predat sâmbătă dimineaţă la arestul Poliţiei Capitalei.

Potrivit DNA, Alina Bica a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, reprezentând Ministerul Justiţiei, unde ocupa funcţia de secretar de stat.

Pe 15 martie 2011, membrii Comisiei au acceptat plata sumei de 377.282.300 lei către omul de afaceri Stelian Gheorghe, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

DNA susţine că, prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase.

Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei)”, susţine DNA

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, precizând totodată că pentru a beneficia de acest plan ţările ar trebui......
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...