Eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale se poate obţine şi online

Producătorii/procesatorii de produse agroalimentare pot solicita online eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale prin intermediul versiunii web a CPAC - Catalogul Produselor Alimentare Certificate, informează Ministerul Agriculturii, printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 14 aug. 2019, 12:55
Eliberarea atestatului pentru produse tradiţionale se poate obţine şi online

Potrivit sursei citate, pe site-ul www.madr.ro a fost creat un buton la Secţiunea Industrie Alimentară care redirecţionează utilizatorul către platforma de depunere online disponibilă la adresa https://cpac.afir.info.

Astfel, producătorii/procesatorii care doresc să fie atestaţi şi în acelaşi timp să fie listaţi în aplicaţia mobilă CPAC vor avea la dispoziţie un instrument rapid şi modern pentru acest lucru, dezvoltat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi pus la dispoziţia tuturor celor interesaţi în versiune web (desktop) a acestei aplicaţii.

„Prin intermediul versiunii web CPAC, producătorii români pot transmite solicitări de atestare a unor noi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale, îşi vor putea vizualiza cererile transmise (împreună cu toate documentele anexate), pot transmite spre validare solicitările (împreună cu documentele anexate), iar angajaţii din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene (DAJ) pot vizualiza şi descărca toate documentele aferente solicitărilor primite. Versiunea web CPAC va uşura atât solicitarea, cât şi obţinerea atestatului de produs tradiţional. Toate produsele care au primit atestate pe schema de calitate naţională, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vor putea fi vizualizate, în mod automat, şi în aplicaţia CPAC pentru dispozitive mobile. Precizăm că, până în prezent, aplicaţia CPAC include 1.093 de produse”, se menţionează în comunicat.

Aplicaţia mobilă CPAC a fost lansată anul trecut, la începutul lunii noiembrie, şi este rezultatul unei acţiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicaţiei, Agenţia promovează şi sprijină consumul produselor atestate la nivel naţional (produse tradiţionale, montane, cu reţetă consacrată) şi la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicaţie geografică protejată – IGP).

MADR mai precizează că, în vederea debirocratizării şi simplificării procedurilor administrative privind eliberarea atestatului produs tradiţional şi pentru a veni în sprijinul producătorilor de produse tradiţionale, a fost elaborat „Ghidul cu procedura de depunere online a documentaţiei pentru atestarea/înregistrarea produselor pe scheme de calitate naţionale prin aplicaţia CPAC”. Acesta este postat pe site-ul MADR, la secţiunea de Industrie Alimentară, şi poate fi consultat de solicitanţi pentru a cunoaşte etapele necesare realizării procedurii de depunere a documentaţiei necesare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...