1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Elon Musk anunţă că nu îl va mai consilia pe Trump după retragerea SUA din Acordul de la Paris

Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX, şi-a confirmat plecarea din comitetul de consiliere al guvernului american, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat retragerea ţării sale din Acordul de la Paris asupra schimbărilor climatice, relatează vineri EFE.

02 iun, 2017 | Agerpres

'Plec din consiliul prezidenţial. Schimbarea climatică este reală. Abandonarea Acordului de la Paris nu este un lucru bun nici pentru SUA nici pentru lume', a scris Musk pe contul său de Twitter.

Elon Musk făcea parte din Comitetele de consiliere pe probleme de afaceri şi manufacturiere înfiinţate de Trump în ianuarie, la puţin timp după sa venirea la Casa Albă, pentru a analiza ideile şi a revigora economia americană.

Musk, fondator al vehiculelor electrice Tesla şi companiei aeronautice SpaceX, insistase la întâlnirile sale cu Trump asupra necesităţii impunerii unei taxe asupra emisiilor de carbon pentru a impulsiona consumul şi investiţiile în energiile regenerabile.

Acordul de la Paris a fost semnat de peste 190 de ţări din întreaga lume, iar SUA se angajaseră în baza acestuia să reducă în 2025 emisiile gazelor cu efect de seră, cu între 26 şi 28 la sută, faţă de nivele din 2005.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO