Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, a anunţat că renunţă la Twitter

Elon Musk, CEO-ul constructorului de automobile electrice Tesla şi al companiei SpaceX, a anunţat vineri prin câteva mesaje laconice publicate pe Twitter că va renunţa la utilizarea acestei reţele de socializare, fără să facă însă nicio referire la numeroasele scandaluri pe care le-a provocat prin mesajele sale controversate ce au fost distribuite în spaţiul online în ultimii ani, informează AFP.
Economica.net - sâm, 02 nov. 2019, 07:32
Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, a anunţat că renunţă la Twitter

„Nu sunt sigur că Twitter e bun”, „Reddit pare să fie încă o platformă bună” şi „Mă deconectez”, a scris pe Twitter miliardarul sud-african, fără să ofere alte explicaţii.

De obicei, Elon Musk a privilegiat acest mijloc de comunicare directă cu publicul. El obişnuia să publice mesaje pe Twitter în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi, în principal despre companiile sale, dar şi pentru a distribui o serie de glume şi de comentarii despre diverse subiecte de actualitate.

Însă autoritatea federală americană de reglementare a pieţelor financiare (Securities and Exchange Commission – SEC) i-a reproşat că şi-a înmulţit mesajele pe Twitter al căror conţinut era susceptibil de a îi înşela pe investitori şi de a influenţa cursul acţiunilor companiei Tesla.

Disputa dintre Elon Musk şi SEC a apărut după un mesaj publicat pe Twitter pe 7 august 2018, în care antreprenorul sud-african dădea asigurări că dispunea de finanţări suficiente pentru a retrage compania Tesla din cotaţia bursieră.

Acea declaraţie a dus la o creştere spectaculoasă a valorii acţiunilor Tesla şi i-a făcut să piardă sume mari de bani pe investitorii care au mizat pe prăbuşirea companiei.

Cele două părţi au ajuns la o înţelegere în octombrie 2018. La doar câteva zile după aceea, Elon Musk a declarat pe Twitter că SEC reprezintă o „Comisie pentru îmbogăţirea speculanţilor”.

În primăvara anului 2019, după o nouă declaraţie înşelătoare, ce a vizat de acea dată numărul maşinilor Tesla pe care compania urma să le producă în 2019, un nou acord a fost semnat cu autoritatea de reglementare a pieţelor financiare: cofondatorul Tesla a acceptat ca mesajele sale referitoare la acest constructor de automobile electrice să fie validate de o comisie înainte de a fi publicate.

Însă declaraţiile sale controversate publicate pe această reţea de socializare i-au adus un nou proces, în paralel.

Elon Musk a fost dat în judecată pentru defăimare de un cercetător britanic specializat în speologie, pe care magnatul l-a descris ca pe un „pedofil” într-un mesaj distribuit pe Twitter.

Elon Musk l-a criticat pe cetăţeanul britanic după ce acesta din urmă a vorbit despre „o acţiune de marketing publicitar” atunci când s-a referit la oferta făcută de CEO-ul Tesla de a trimite un submarin miniatural pentru a fi folosit la salvarea celor 12 tineri rămaşi captivi într-o peşteră inundată din Thailanda.

În faţa criticilor provocate de comentariile sale pe Twitter, Elon Musk a prezentat scuze speologului britanic şi a şters acele mesaje injurioase.

Cel de-al treilea – şi deocamdată ultimul – mesaj publicat de el vineri, „going offline” („mă deconectez”), a generat peste 2.700 de răspunsuri în doar cinci ore, cu mesaje ale internauţilor din lumea întreagă care exprimau tristeţe („ne lipseşti deja”), umor (o fotografie cu un salut militar) şi chiar disperare („Dumnezeu ne-a abandonat”).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Investițiile străine la nivel global au crescut anul trecut cu 77%, până la 1.650 de miliarde de dolari
Investițiile străine la nivel global au crescut anul trecut cu 77%, până la 1.650 de miliarde de dolari
Investiţiile străine globale s-au ridicat la 1.650 de miliarde de dolari în 2021, o puternică majorare, de 77%, după ...
Nicuşor Dan, în replică la declarațiile Gabrielei Firea: Nu se pune problema ca bucureștenii să plătescă 800-900 de lei pe gigacalorie
Nicuşor Dan, în replică la declarațiile Gabrielei Firea: Nu se pune problema ca bucureștenii să plătescă 800-900 ...
Primarul general Capitalei, Nicuşor Dan, o contrazice pe Gabriela Firea, fostul edil, precizând că nu se pune problema ...
Comisia Europeană va reține din fondurile alocate Poloniei banii pentru plata amenzii primite pentru că nu închide mina de lignit din Turow
Comisia Europeană va reține din fondurile alocate Poloniei banii pentru plata amenzii primite pentru că nu închide mina ...
Comisia Europeană a anunţat miercuri că va reţine din fondurile europene alocate Poloniei, dacă aceasta nu va începe ...